Specialiștii britanici spun că țara este subminată de ieșirea din UE. „Este timpul să oprim Brexit-ul”

Written by RedactiaZW

70 de oameni de afaceri, antreprenori, juriști, universitari, politicieni și activiști civici din Marea Britanie, printre care și Lord Kerr of Kinlochard, nimeni altul decât autorul articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, fac un apel pentru stoparea Brexit-ului. Scrisoarea a apărut în Financial Times.

„Provenim dintr-o gamă largă de sectoare din întreaga societate – afaceri, educație, drept, politică, servicii publice, sindicate, organizații neguvernamentale și multe altele.
Observăm că societatea noastră, viața economică și politică sunt tot mai puternic subminate în urma impactului Brexit. Recunoaștem că o mică majoritate a votat să părăsească UE, însă consecințele dezastruoase devin din ce în ce mai clare în fiecare zi.

Chiar înainte ca Marea Britanie să părăsească UE, ne confruntăm cu scăderea nivelului de trai, creșterea inflației, încetinirea creșterii economice și scăderea productivității. Reputația noastră internațională a fost grav afectată, Marea Britanie devenind slabă, cu influență diminuată, într-o lume din ce în ce mai nesigură și mai instabilă.

Cetățenii UE care au adus o mare contribuție socială și economică societății noastre se află într-o profundă incertitudine; Mulți au plecat deja, și mai mulți au în vedere plecarea. Cetățenii britanici din alte părți ale UE se află într-un provizorat inacceptabil.

Într-o democrație, este întotdeauna posibil să te răzgândești și să alegi o direcție diferită. Trebuie să ne gândim din nou la Brexit, să avem o dezbatere în Marea Britanie despre oprirea procesului și schimbarea căii.

Marea Britanie a fost un actor important și influent în Europa și poate fi din nou la fel. Trebuie să avem o dezbatere despre cum să construim o societate mai bună și mai echitabilă.

Apoi, vom fi în măsură să contribuim la o dezbatere la nivelul UE privind crearea unei Europe mai echitabile și mai egale. Solicităm o dezbatere națională despre Brexit. Cerem concetățenilor noștri și politicienilor noștri să se răzgândească. Este timpul să oprim Brexitul”.

Unul dintre semnatari, autorul articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, prin care Marea Britanie a declanșat ieșirea din Uniunea Europeană solicită ca Brexitul să fie anulat, întrucât va avea efecte „dezastruoase” pentru Marea Britanie.

Potrivit autorului, Lord Kerr of Kinlochard, consecințele negative ale părăsirii Uniunii se văd deja, devenind tot mai clare zi de zi, potrivit The Independent.

Autorul, diplomat britanic și membru al Camerei Lorzilor a precizat că a formulat acel articol din Tratatul de la Lisabona, gândindu-se că va fi invocat doar în cazul unui regim dictatorial.

Negocierile pentru Brexit încep cu stângul. UE nu acceptă propunerile Regatului Unit. „Un fiasco!”

Sondaj șoc: Britanicii care au votat pro-Brexit vor acum cetățenia europeană

Firme românești afectate de Brexit. „Va trebui să căutăm alte piețe de desfacere”

   

About the author

RedactiaZW