UE arată ce drepturi trebuie să acorde Marea Britanie cetățenilor europeni rezidenți

Written by RedactiaZW

Uniunea Europeană va cere Marii Britanii ca „actualii şi viitorii membrii ai familiilor” cetăţenilor europeni din Regatul Unit să aibă dreptul să se stabilească în ţară, pe perioadă nedeterminată, după Brexit.

Potrivit The Telegraph, documentele de negociere publicate de UE înainte de lansarea oficială a discuţiilor arată că  oficialii europeni vor ca Londra să continue să contribuie la fondul de pensii pentru foştii angajaţi şi oficiali UE și după anul 2019, anul în care Marea Britanie ar ieși oficial din UE.
Unul dintre documente, intitulat „Principii Esenţiale privind Drepturile Cetăţenilor”, arată că „membrii familiei (…) se vor putea alătura deţinătorului dreptului (de cetăţean UE – n.r.) în orice moment după momentul intrării în vigoare a acordului de retragere” a Londrei din Uniunea Europeană.

Textul se va aplica „rudelor actuale şi viitoare”, ceea ce înseamnă că angajamentul s-au putea aplica mai multor generaţii.

De asemenea, cetăţenii UE ar trebui să primească un document de identitate care să le ofere lor, partenerilor lor şi copiilor, dreptul de a rămâne în Marea Britanie.

Theresa May susține că UE are de dat bani Marii Britanii, nu invers. Ministrul pentru Brexit: „Europenii nu vor mai avea drepturi aici”

Oficialii europeni, dezamăgiți de întâlnirea cu May. Este posibil ca negocierile pentru Brexit să eșueze

Strategia UE cu privire la negocierile pentru Brexit. Niciun tratat comercial înainte de garantarea drepturilor europenilor

   

About the author

RedactiaZW