Unde este invazia? Numărul românilor din Regatul Unit, în scădere după refendumul pentru Brexit

Numărul lucrătorilor români și blugari din Regatul Unit a scăzut, în cele trei luni care au trecut de la referendumul pentru Brexit din 23 iunie, arată BBC care citează un raport al Biroului Național de Statistică al Marii Britanii.

Astfel, în perioada iulie-septembrie, au fost îngregistrați 258.000 de români și bulgari care lucrau în Marea Britanie, față de 266.000, în lunile anterioare.
A crescut în schimb numărul lucrătorilor din celelalte țări central și est-europene (Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia și Slovenia) cu 46.000, ajungând la 1.053.000, potrivit BBC.

De asemenea, numărul total al lucrătorilor din Uniunea Europeană a crescut cu 221.000 de persoane, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, în Marea Britanie se găsesc acum 2,26 de milioane de cetățeni UE.

 

La scurt timp după referendumul din iunie au existat voci care au vorbit despre o invazie a românilor în perioada premergătoare Brexit, pentru a se asigura că vor avea dreptul să rămână în Marea Britanie.

Britanicii, speriați de moldovenii cu pașapoarte românești: „Ne INVADEAZĂ!”

Mai mulți muncitori români în Marea Britanie. Cameron: Oprim anunțurile de muncă de pe site-ul Comisiei Europene

Noi statistici cu privire la numărul românilor din Marea Britanie

„Marea Invazie a Românilor”, la BBC1