in

Politica anti-imigrație aduce UKIP un scor istoric la alegerile locale

Partidul extremist UKIP a luat 147 de mandate de consilieri la alegerile parțiale locale ce s-au desfășurat joi, 2 mai, în 40% din cicumscripțiile din Marea Britanie. Este cel mai bun scor pe care această formațiune politică l-a obținut vreodată, având în vedere că până nu avea decât 8 reprezentanți în consiliile zonale. Rezultatul l-a făcut pe liderul UKIP, Nigel Farage, să promită un seism în politica britanică la alegerile pentru Parlamentul European din 2014.



Acest partid are în prezent 12 deputaţi în Parlamentul European, dar niciunul în camera inferioară a Parlamentului de la Londra, fiind dezavantajat de sistemul electoral din Marea Britanie, cu un singur tur de scrutin uninominal majoritar.

Alegeri în Kent, politicienii sar pe români: “Ne invadează”

Conservatorii au pierdut un număr însemnat de locuri de consilieri, însă au obținut, totuși, cele mai multe voturi, 1.116, în timp ce laburiștii au câștigat 538 de mandate, cu 291 în plus faţă de câte aveau anterior. Ministrul Apărării, Philip Hammond, a apreciat că cei mai mulți votanți ai UKIP sunt conservatori frustrați.

Într-un gest perceput drept o încercare de a atrage în ultimul moment alegători UKIP, premierul David Cameron a anunţat, cu o zi înainte de scrutin, că intenţionează să prezinte un proiect de lege care să permită organizarea, după alegerile legislative, a unui referendum asupra menţinerii Marii Britanii în Uniunea Europeană.

Efectul alegerilor din Eastleigh

Însă, în opinia lui Rob Ford, un specialist în UKIP de la Universitatea din Manchester, succesul acestui partid în alegerile locale este „obţinut în baza unor probleme interne, în particular imigraţia, şi nu a Uniunii Europene”. Dovadă în acest sens stau și discursurile din recenta campanie electorală, îndreptate împotriva imigranților și în special a românilor și bulgarilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

În greva foamei pentru protejarea sălciilor din Anglia

Românii caută slujbe în Marea Britanie