in

Avocatul răspunde/ 02.04.2011

Cititorii Ziarului Românesc pot apela de acum înainte la sfaturile avocatului Mihaela Pădure, înscrisă din 2009 în baroul londonez. Ela Pădure lucrează în prezent cu firma de avocatură Ennon & Co Solicitors şi în plus, prin intermediul firmei de consultanţă Find My Lawyer Ltd, oferă servicii de consultanţă, traducere şi contabilitate. Cei care au nevoie de un sfat competent ne pot trimite întrebările pentru Mihaela Pădure la adresa [email protected] şi îşi vor putea găsi răspunsurile la întrebările lor în paginile ziarului. Iată primele întrebări sosite pentru avocat şi răspunsurile Mihaelei Pădure.


Mă numesc Gabriela şi mă aflu momentan în Londra. Am lucrat aproape şapte ani în Grecia. Grecii iubesc munca la negru. Deşi mi-am facut acte, niciun grec nu mi-a plătit nimic – asigurari sau contribuţie la pensie. Ma aflu în UK la o familie cu rădăcini greceşti pentru a îngriji o bătrână. Tot ilegal bineînţeles. Doar greci sunt….

Doresc de multă vreme să lucrez în UK în domeniul care assistant, support assistant pentru bătrâni, în azilele de bătrâni. Cunosc bine limba engleză, scris, citit, vorbit.

Am căutat acest gen de job şi am găsit multe pe internet. Numai că majoritatea angajatorilor solicită permis de lucru. Eu sunt singură aici, sunt văduvă, am 46 ani. Vă rog să-mi spuneţi dacă pot obţine un permis de muncă în UK, în ce condiţii şi ce trebuie să fac. Cu mulţumiri, Gabriela


Stimată Doamnă,

Este dificilă situaţia în care vă aflaţi, dar cu siguranţă există soluţii. Una dintre ele o reprezintă, aşa cum ştiţi, obţinerea permisului de muncă. Este o procedură care depinde însă de viitorul angajator; el este cel care aplică pentru obţinerea acestuia şi nu dvs. În consecinţă, după ce găsiţi un job, firma respectivă trebuie să iniţieze demersurile necesare în acest scop. O altă posibilitate este să vă înscrieţi la un curs de specialitate, la una din şcolile care se află pe lista UKBA, şi ulterior să depuneţi o aplicaţie la Home Office pentru eliberarea unui card de student. Acesta vă oferă posibilitatea să lucraţi în regim de angajată până la 20h pe săptămână, respectiv 40h dacă lucraţi în domeniul în care studiaţi. Vă pot asista şi reprezenta indiferent de varianta pe care o alegeţi. Nu ezitaţi să mă contactaţi.

Av. Mihaela Pădure

 

 

 

Numele meu este Cristinel. Sunt proaspăt absolvent al unei facultăţi din România. Părinţii mei sunt stabiliţi în Londra de aproape 5 ani. Negăsind un loc de muncă timp de 6 luni de când am absolvit, sunt tentat să plec la părinţii mei, cu gândul de a căuta un job în Anglia. Apelez la dvs. în speranţa că mă puteţi ajuta cu privire la ce acte am nevoie pentru a putea lucra legal în UK. Am înţeles că este necesar să deschid un cont bancar. Poate fi deschis în numele meu de către unul din părinţi sau trebuie deschis personal? Şi dacă mă puteţi lămuri cu privire la toate actele necesare. Vă mulţumesc anticipat.

 

Stimate Domn,

Pentru a deschide un cont bancar în UK este necesară prezenţa dvs. Actele de care aveţi nevoie ca să lucraţi legal pe teritoriul Marii Britanii sunt:

– Work permit (în situaţia în care doriţi să lucraţi ca angajat şi dacă firma respectivă – angajatorul – este de acord să urmeze demersurile legale în vederea obţinerii acestuia)

– National Insurance Number/Yellow card dacă doriţi să lucrati ca self- employed (echivalentul persoanei fizice autorizate) şi ulterior, pentru a vi se elibera UTR-ul (Unique Tax Reference) în vederea achitării taxelor, trebuie să vă înregistraţi cu acest statut la HM Revenue. Exista posibilitatea ca, în situaţia dvs, Home Office-ul să vă elibereze blue- cardul, care reprezintă o confirmare oficială că restricţiile pe piaţa muncii nu vi se aplică şi, în consecinţă, puteţi lucra ca angajat fără să urmaţi procedura de mai-sus cu privire la work-permit. Şansele de reuşită depind însă de circumstanţele concrete ale statutului părinţilor dvs. în UK. Pentru informaţii suplimentare, nu ezitaţi să mă contactaţi.

Av. Mihaelă Padure

Vă mulţumesc pentru informaţii, dar mai am unele nelămuriri. Eu în septembrie împlinesc 25 de ani şi sunt necăsătorit. Mama are blue-card, iar tata yellow-card. Însă lor le-au făcut actele nişte cunoştinţe şi nu mai cunosc demersurile. Care sunt condiţiile ca să mă încadrez la blue-card? Când trebuie deschis contul bancar (adică este necesar înainte de a urma procedurile pentru blue/yellow-card)? Care sunt actele necesare obţinerii blue/yellow-card şi cât durează procedura? Cristinel


Stimate Domn,

În situaţia dvs, se poate obţine blue-cardul doar dacă aplicaţi ca “dependent”, respectiv dacă faceţi dovada faptului că sunteti dependent, din punct de vedere financiar, de unul dintre părinţii dvs. Deschiderea contului bancar este unul dintre primii paşi care trebuie parcurşi în acest sens. Cu privire la durata procesării aplicaţiei de către UK Border Agency, depinde de varianta pentru care optaţi: – dacă trimiteţi aplicaţia prin poştă, perioada minimă de eliberare a cardului este de 6 săptămâni, iar perioada maximă este de până la 6 luni. – dacă aplicaţia se depune personal de dvs sau de către o firmă de avocatură, procesarea are loc în regim urgent, în aceeaşi zi.

Av. Mihaela Pădure

 

 


Mă numesc Andreea şi aş dori să traduc în limba engleză şi să legalizez o sentinţă de divorţ. Mă puteţi ajuta cu un sfat? Va mulţumesc.

Stimată Doamnă,

Traducerea sentinţei de divorţ poate fi efectuată de către un traducător autorizat, iar în vederea legalizării, vă puteţi adresa Biroului de Legalizări al Foreign and Commonwealth Office (FCO), care aplică apostila în baza Convenţiei din 1961 de la Haga, cu sediul în Norfolk House, 437 Silbury Boulevard, Milton Keynes, MK9 2AH, www.fco.gov.uk/legalisation. Vă rog să mă contactaţi dacă aveţi nevoie de asistenţă în aceste demersuri. Av. Mihaela Pădure


Av. Mihaela Pădure

Ennon & Co Solicitors

MD Find My Lawyer

37 Belsize Avenue London NW3 4BN

Tel. 07788 425 984 [email protected]

www.findmylawyer.co.uk

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Coafuri extravagante la Serbările Primăverii

Avocatul răspunde/ 09.04.2011