Ce trebuie să știți despre conducerea sub influența alcoolului în Marea Britanie

Written by RedactiaZW

În cazul în care o persoană este găsită vinovată de conducere unui vehicul sub influenta alcoolului, în Marea Britanie, poate fi amendată, descalificată sau chiar închisă.

Pedeapsa exactă depinde de circumstanțele cazului, dar ar putea include 6 luni de închisoare, o amendă de până la 2.500 de lire sterline și o posibilă suspendare a permisului de conducere, timp de până la 10 ani.
Mai mult, condamnarea penală poate avea și alte consecințe asupra vieții dumneavoastră, dincolo de cele mai sus-menționate.

De pildă, ați putea pierde locul de muncă, mai ales dacă sunteți angajat în calitate de șofer, având în vedere că angajatorul va vedea aceasta condamnare pe permisul dumneavoastră. De asemenea, s-ar putea să vă fie mai dificil să vă găsiți un alt loc de muncă în viitor.

Chiar si atunci când veți avea dreptul să conduceți din nou, asta vă va costa mai mult, deoarece costurile de asigurare vehiculului vor crește în mod semnificativ. În cele din urmă, ca și orice antecedent penal, o condamnare vă va îngreuna călătoria în alte țări, iar acest lucru vă poate afecta vacanța, locul de muncă sau studiul în străinătate.

Cu toate acestea, chiar daca ați fost oprit de poliție și testul a arătat că ați depășit limita, asta nu înseamnă că trebuie să pledați vinovat în fața instanței, în cazul în care credeți că au existat iregularităţi cu alcoolmetrul.

În astfel de cazuri, vă sfătuim să instruiți un avocat specializat în acest domeniu. Există o serie de motive pentru acest lucru, dar cel mai important este faptul că un avocat va putea găsi probleme în dovezile împotriva dumneavoastră și va putea pune presiune pe Crown Prosecution Service (CPS) ca să retragă cazul.

De exemplu, cel mai important document în astfel de cazuri este Manual Guidance for Drink Drive pro-forma A (MGDDA). MGDDA enumeră o serie de întrebări pe care ofițerul de poliție ar trebui să vă întrebe mai înainte de a avea dreptul de a lua de la dumneavoastră vreun specimen. Mai mult, MGDDA trebuie să fie completat în timpul testului de respirație, în urma căruia să stabileşte dacă nivelul alcoolemiei se află peste limita admisă de lege.

În cazul în care ofițerul nu completează documentul MGDDA cu dumneavoastră de față sau îl completează greșit, CPS poate să nu fie în măsură să utilizeze citirile testului în fața curții.

O altă modalitate în care un avocat vă poate ajuta este aceea de a profita de modul în care CPS se ocupă cu astfel de cazuri. Dacă o să pledați nevinovat la prima apariție în instanță, se va declanșa ceea ce este cunoscut sub numele de divulgare în continuare. Asta înseamnă că CPS va trebuie să furnizeze toate dovezile restante împotriva dumneavoastră, de obicei, în termen de 28 de zile. În unele cazuri, CPS nu va reuși să servească dovezile în termenele corecte, iar acest aspect poate fi invocat în strategia dumneavoastră de apărare.

 

Având o experiență considerabilă în acest domeniu, IMD Solicitors vă poate răspunde la întrebările pe care le aveți cu privire la aceste chestiuni.

Dumitru Filip

IMD Solicitors LLP

www.avocat.co.uk

[email protected]

 

t:  (0044) 330 159 6497

S-au înmulţit divorţurile în România. Care sunt motivele invocate în mod frecvent

Atenție la pasagerii clandestini! Poți fi amendat chiar dacă nu știi de prezența lor în autovehicul

Avertisment! Nu vom mai avea dreptul automat de a locui și lucra în Marea Britanie după Brexit

   

About the author

RedactiaZW