Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni a simplificat procedurile de acordare a finanțării nerambursabile

Written by redactia web

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni lansează o nouă sesiune de finanțare.

Noile reguli sunt puse în aplicare începând cu 15 octombrie 2016. Departamentul va primi cererile de finanțare până la 1 decembrie 2016.
Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni a simplificat procedurile de acordare a finanțării nerambursabile (http://www.dprp.gov.ro/finantare) pentru programele, proiectele și acțiunile care au ca scop sprijinirea comunităților românești de peste granițe.

În această etapă, soluțiile identificate pentru facilitarea accesului la finanțare nerambursabilă vor fi testate în cadrul unei faze pilot de implementare a noilor proceduri. Prin revizuirea procedurilor de preluare și evaluare a propunerilor de proiecte vor fi îndepărtate obstacolele tehnice semnalate permanent de beneficiarii de asistență nerambursabilă.

Departamentul pune la dispoziția solicitanților un Ghid al beneficiarului (http://www.dprp.gov.ro/wp-content/uploads/2016/10/ghid_beneficiar-1.pdf) în care sunt descrise criteriile de eligibilitate, condițiile pe care trebuie să le îndeplinească aplicanții și pașii de urmat pentru depunerea cu succes a cererii de finanțare.

Un element de noutate îl reprezintă crearea unui Registru al organizațiilor partenere în care acestea se pot înscrie o singură dată și, la nevoie, actualiza informația existentă, fără a mai fi obligate să repete această operațiune cu fiecare cerere de finanțare depusă.

În conformitate cu legea, proiectele sunt aprobate pe durata desfășurării lor, fiind eligibile și proiecte multianuale.

CITITI MAI MULT:

Ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni se întâlneşte cu membrii comunităţii româneşti din Marea Britanie

Întâlnire la ICR Londra pentru prezentarea delegaților din UK la Congresul Românilor de Pretutindeni

La Viena s-a lansat Uniunea Jurnaliştilor Români de Pretutindeni. Sorin Cehan: «Nu suntem presă de mâna a doua»

Start la depunerea proiectelor finanțate de Departamentul Românilor de Pretutindeni

 

   

About the author

redactia web