Veşti bune pentru liceenii români: Pot obţine burse de studiu în Marea Britanie

Written by redactia web

Elevii de liceu pot petrece clasa a XI-a într-o şcoală independentă din Marea Britanie, prin programul de burse HMC – Projects în Central and Eastern Europe, organizat de Junior Achievement (JA) România împreună cu Headmasters’ & Headmistresses’ Conference, în 14 ţări din Europa Centrală şi de Est.

Înscrierile pentru a 8-a ediţie a programului au fost deschise, urmând că elevii selectaţi să studieze în Marea Britanie în anul şcolar 2017-2018, prin intermediul unei burse care acoperă taxele şcolare, cazarea şi cheltuielile de masă.
Tinerii interesaţi pot trimite formularul de aplicaţie (în etapa de preselecţie) până la 25 noiembrie 2016, conform cu indicaţiile de pe www.jaromania.org/elevi/pagini/bursele-hmc, iar ulterior cei mai buni elevi vor participa la un test de limba engleză şi un interviu cu reprezentanţii HMC.

Până în prezent, 67 de liceeni români au obţinut o bursă de studiu, iar această experienţă i-a ajutat să îşi îmbunătăţească cunoştinţele de limba engleză şi să îşi dezvolte diverse abilităţi, dincolo de spaţiul academic, implicându-se în activităţi extracurriculare din diferite domenii (cultură, artă, sport s.a.).

Perioada de studii petrecută în Marea Britanie este recunoscută de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

CITITI MAI MULT:

O elevă din Râmnicu Vâlcea a primit o bursă de 27.000 de lire de la University of East London

Vrei să te înscrii la studii în Marea Britanie? Mai multe universităţi de top selectează tineri români

”Tinerii români și studiile în străinătate. Experiențe și perspective”

Performanță de excepție pentru elevii români: 7 medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie

 

   

About the author

redactia web