in

Violenţa domestică



Dacă sunteţi într-o relaţie abuzivă, este bine să ştiţi care sunt drepturile conferite de sistemul englez şi unde puteţi găsi ajutor. Dacă vă temeţi pentru siguranţa dvs şi a copiilor dvs, puteţi apela la persoane şi instituţii specializate în acest sens care vă vor ajuta.

Violenţa domestică are o sferă foarte largă şi nu înseamnă că sunteţi victimă doar atunci când partenerul vă loveşte. Violenţa domestică poate îmbrăca mai multe forme, iar abuzul poate fi psihologic, psichic, sexual sau emoţional; înseamnă deasemenea hărţuire, control şi abuz de încredere. De cele mai multe ori, nu este doar rezultatul unui incident, ci forma unui comportament abuziv constant.

Din păcate, abuzul este un mod de viaţă pentru foarte multe familii, unde sunt implicaţi atât adulţii cât şi copiii.

Dacă sunteţi într-o relaţie abuzivă, trebuie să admiteţi ce vi se întâmplă, să ştiţi că nu e vina dvs şi să apelaţi la suport şi ajutor specializat (Refuge şi Women’s Aid sunt două locuri unde puteţi fi ajutaţi).

A apela la ajutor este cel mai important pas pe care îl puteţi face. În caz de urgenţă, nu ezitaţi să apelaţi numarul 999; violenţa domestică este tratată foarte serios de poliţie care va acţiona să vă protejeze şi vă poate poate pune în contact cu organizaţii de voluntariat care vă pot oferi refugiu până când depăşiţi starea de urgenţă.

Apelaţi la poliţie chiar dacă apreciaţi că situaţia dvs nu este urgentă. Puteţi deasemenea apela la National Domestic Violence Helpline sau la Men’s Advice Line pentru consiliere şi ajutor.

Pentru că această problemă este tratată foarte serios de autoritaţi, sunt foarte multe persoane şi instituţii la care puteţi apela. Una dintre acestea este clinica la care mergeţi în mod regulat. Nu trebuie decât să vă faceţi o programare la GP şi să îi aduceţi la cunoştinţă ce se întâmplă. Veţi fi îndrumaţi către persoane competente, calificate în domeniu care vă vor ajuta în mod gratuit.

Atunci când sunaţi la liniile telefonice destinate cazurilor de violenţă domestică, nu sunteţi obligaţi să oferiţi informaţii privind datele dvs personale; situaţia dvs poate şi va fi tratată în anonimat.

Dacă aveţi copii şi sunteţi ameninţaţi că trebuie să păstraţi tăcerea pentru că altfel copiii vor fi luaţi de lângă dvs de către autorităţi, trebuie să ştiţi că acest lucru nu corespunde realităţii. Serviciile Sociale nu vor lua copiii din grija dvs pentru acest motiv, ba dimpotrivă, vă vor îndruma cu privire la situaţia specială în care vă aflaţi.

Este bine deasemenea să apelaţi la un avocat care va iniţia demersurile necesare astfel încât contactul dintre copil şi abuzator să fie limitat sau complet restricţionat. “Family Law Act 1996” este legea care reglementează procedura obţinerii ordinului contra molestării (“non-molestation order”). Pentru a vă proteja căminul, există posibilitatea eliberării aşa-numitului ordin de interdicţie care obligă abuzatorul să se mute din casa în care locuiţi sau dacă nu locuieşte cu dvs, îl împiedică să se apropie sau să pătrundă în casa în care locuiţi (“occupation order”).

Av. Mihaela Pădure


Linii telefonice speciale:

– English National Domestic Violence Helpline: 0808 2000 247

– Men’s Advice Line: 0808 801 0327

– Wales Domestic Abuse Helpline: 0808 80 10 800

– Dyn Wales/Dyn Cymru (for men in Wales): 0808 801 0321

– Scottish Domestic Abuse Helpline: 0800 027 1234

– Northern Ireland Women’s Aid 24-hour Domestic Violence Helpline: 0800 917 1414

– Broken Rainbow Helpline (pentru persoanele lesbiene, gay, bisexuale şi transexuale): 0300 999 5428

– Respect (pentru persoanele abuzate de parteneri): 0845 122 8609

– Forced Marriage Unit: 020 7088 0151

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O duminică la biserica din Fleet Street: “Când nu mai poţi, speranţa o găseşti aici”

Goian a semnat cu Glasgow Rangers