Marea Britanie: 13 femei însărcinate au murit din cauza Covid din iulie

Marea Britanie: 13 femei însărcinate au murit din cauza Covid din iulie

13 femei însărcinate au murit din cauza Covid din iulie, în Marea Britanie, potrivit unui studiu care a reînnoit solicitările către guvern de a crește rata de vaccinare în rândul viitoarelor mame.

Datele din studiul MBRRACE-UK al Universității Oxford privind sănătatea maternă au arătat că aproximativ 85% dintre femeile însărcinate care au murit erau nevaccinate.

Cifra este mai mare decât în ​​primul și al doilea val al pandemiei, în care nouă și 11 femei însărcinate au murit, atunci când nu erau disponibile vaccinurile, arată Daily Mail.

Experții au mai spus că femeile însărcinate sunt respinse de la centrele de vaccinare, în ​​ciuda dovezilor care arată că serurile sunt sigure.

Antibiotice pentru infecția cu COVID. Iată ce riscați. Un medic român din Liverpool avertizează

Doar aproximativ 15% dintre femeile însărcinate din Marea Britanie sunt în prezent vaccinate complet, comparativ cu 79% dintre toate persoanele cu vârste peste 12 ani.

Experții medicali le-au îndemnat pe viitoarele mame să se vaccineze împotriva Covid – avertizând că ele și copiii lor sunt expuși riscului de îmbolnăvire gravă și de deces dacă nu fac acest lucru.


Profesorul Marian Knight, conducătorul programului MBRRACE-UK, a declarat: „Femeile însărcinate sunt respinse de la clinici, dar acum există unele trusturi (NHS) care îl oferă ca parte a serviciului de maternitate, dar nu este universal, așa că există încă bariere.”

Coronavirusul a fost asociat cu un risc crescut de naștere prematură, în timp ce femeile însărcinate au, de asemenea, mai multe șanse de a se îmbolnăvi grav decât femeile care nu sunt însărcinate de aceeași vârstă, au arătat cercetările.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

criza aprovizionării

Criza aprovizionării s-ar putea extinde în 2022. Marea Britanie rămâne fără spații de stocare

Zeci de mii de români au cerut ajutoare în Marea Britanie în perioada pandemiei

Zeci de mii de români au cerut ajutoare în Marea Britanie în perioada pandemiei