in

14 caravane ale nomazilor au ocupat parcarea unui spital. Romii spun că sunt în vacanță

Nu numai romii din România le dau bătăi de cap britanicilor. De curând, 14 caravane de romi din Franța au parcat în curtea spitalului Royal Gwent Newport, din Țara Galilor, unde blochează mașinile personalului medical, se arată în Daily Mail.

Romii spun că sunt în vacanță și vor pleca în curând acasă, mai scrie cotidianul britanic, adăugând că de fapt fug de represiunea franceză.Unul dintre locatarii caravanelor a spus : „Nu vom sta mult timp – aceasta este o sărbătoare. Trăim în Nisa și Paris și vom merge acasă în curând.

Vacanța lor pare bizară, scrie Daily Mai, după ce hoardele de nomazi romi au fost mutate de către poliția franceză din taberele așezate în orașe, inclusiv în Paris și Marsilia.

Pe lângă rulote, nomazii au și  mașini de lux, inclusiv două Mercedes, un BMW X6 și un Volkswagen, pe care le țin în parcarea spitalului, ceea ce a determinat personalul să se adreseze justiției. Purtătorul de cuvânt al instituției medicale a declarat că sunt căutate moduri de evacuare a romilor, dar a avertizat personalul că parcarea ar putea să fie blocată pentru cel puțin trei zile.

Romii ne ţin departe de Schengen. Franţa, decizie rasistă

Consiliul municipal Newport are în vedere crearea de spații speciale pentru nomazi, ca parte a planului de dezvolare locală pe care îl va prezenta Guvernului Țării Galilor în acest an, se mai arată în Daily Mail.

Dezbatere cu privire la romi în PE. Reding: „Mi-e ruşine că am participat”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministerul de Interne a oprit campania „camionetelor rasiste”

Trei blonde din UK au declarat război „ucigașilor de câini” din România