in

14 zile de carantină la sosirea în Marea Britanie, din luna iunie. Amendă usturătoare pentru cei care nu respectă legea

Călătorii sosiți în Marea Britanie din străinătate sunt pasibili de amenzi de până la 1.000 de lire sterline dacă nu respectă cele 14 zile de carantină obligatorie la intrarea în țară, ca măsură de prevenire a creșterii numărului de cazuri de coronavirus, relatează EFE, citată de Agerpres.

Ministrul de Interne britanic, Priti Patel, va oferi în cursul după-amiezii de vineri, 22 mai, noi detalii despre această măsură care va fi introdusă la începutul lunii iunie.

Vor fi scutiți de la respectarea acestei reglementări șoferii de camioane și angajații din domeniul medical. Măsura nu va fi aplicată nici celor veniți din Irlanda.

În schimb, persoanele care vin din Franța în Marea Britanie trebuie să respecte această regulă, contrar celor anunțate înainte de întocmirea proiectului de lege.

Astfel, călătorii internaționali trebuie să completeze un formular de intrare în țară, în care să precizeze datele de contact, aceștia putând fi supuși unei inspecții aleatorii de către angajații sanitari pentru a se verifica dacă respectă prevederile.

14 zile de carantină pentru cei care intră în Marea Britanie. Reprezentanții aeroporturilor se opun: „Distrugeți economia!”


Potrivit autorităților, orice călător care intră în țară cu avionul, feribotul sau cu trenul trebuie să furnizeze o adresă privind locul în care se va izola, altfel guvernul va fi cel care se va ocupa de găzduirea oamenilor în perioada de carantină.

Executivul britanic a anunțat în urmă cu câteva zile că această măsura va fi revizuită la fiecare trei săptămâni.

Măsura a fost calificată de președintele companiei Ryanair, Michael O’Leary, drept „idioată” și „impracticabilă”, în timp ce sectorul aviatic britanic şi-a exprimat îngrijorarea că această decizie va sfârși prin a „ucide” călătoriile internaționale dinspre și spre Marea Britanie.

Italia își redeschide frontierele începând cu 3 iunie. Carantina nu va mai fi obligatorie

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministrul Sănătății din Marea Britanie: Unul din cinci londonezi a avut coronavirus. 338 de decese în ultimele 24 de ore

Ministrul Sănătății din Marea Britanie vrea ca toată lumea să își facă vaccinul anti-coronavirus