17.000 de infectări cu COVID-19 în 24 de ore. Experții medicali din Marea Britanie avertizează că „spitalele vor fi pline în 10 zile”

Coronavirusul „ține o armă spre capul Marii Britanii”, avertizează experții medicali SAGE, în timp ce premierul Boris Johnson se află sub presiunea de a impune un nou „lockdown” la nivelul Marii Britanii, iar numărul infectărilor zilnice a ajuns la 17.000.

Experții SAGE i-au cerut lui Boris Johnson să fie și mai dur impunând un „lockdown” la nivel național – în ciuda faptului că premierul se confruntă deja cu o reacție ostilă a localităților din nordul Angliei, cu privire la planurile guvernului de a închide pub-urile și restaurantele din zonele cele mai afectate de coronavirus.

Cazurile zilnice din Marea Britanie au atins ieri, 8 octombrie, cifra de 17.540, ministrul Sănătății sugerând că spitalele ar putea fi pline în 10 zile, cu excepția cazului în care guvernul își va intensifica răspunsul asupra pandemiei.

O mare zonă din nordul Angliei urmează să intre în „lockdown” săptămâna viitoare, după ce premierul a hotărât să implementeze ultima fază a restricțiilor.

Se așteaptă ca noile restricții să afecteze orașele Manchester, Liverpool și Newcastle – trei localități unde numărul infecțiilor crește în fiecare zi.

Companiile din sectorul ospitalității vor fi închise în cadrul noilor măsuri, probabil confirmate luni și impuse de miercuri, dar magazinele, birourile și școlile vor rămâne deschise, potrivit Daily Mail.


Deputații conservatori și liderii locali și-au arătat nemulțumirea cu privire la poziția guvernului, fostul ministru Jake Berry acuzându-l pe premier că este „centrat la Londra” și se bucură de puterile sale „puțin prea mult”.

Record de infectări în Marea Britanie: Peste 14.000 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore

Johnson este, de asemenea, supus unei presiuni masive din partea oamenilor de știință care îl îndeamnă să meargă mai departe și să „apese butonul de stingere” pe toată Anglia.

Profesorul John Edmunds, membru al grupului SAGE al guvernului, spune că este nevoie de un șoc pentru a „face ca epidemia să nu scape de sub control în următoarele câteva săptămâni sau luni și să copleșească serviciul de sănătate”.

„Nu suntem atât de departe de asta. Urăsc să fiu sumbru, dar în nordul Angliei acum nu suntem atât de departe de aglomerarea serviciilor de sănătate”, a declarat el la un webinar al Societății Regale de Medicină.

Edmunds a negat că oamenii de știință „țin o armă la capul premierului” cu privire la restricții. „Este virusul care ține o armă la capul premierului”, a spus el.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nu se va mai intra în Marea Britanie cu „buletinul”

Londra: Români judecați pentru moartea a 39 de imigranți vietnamezi. Taxa era de 10.000 de lire sterline pe cap de om

Londra: Români judecați pentru moartea a 39 de imigranți vietnamezi. Taxa era de 10.000 de lire sterline pe cap de om