Menu
in

23 de persoane arestate la Londra, în timpul protestului față de moartea lui George Floyd. Ciocniri cu poliția la Ambasada SUA

23 de protestatari au fost arestați la Londra, în timpul unei manifestații de susținere a protestelor din SUA față de moartea americanului de culoare George Floyd.

Arestările s-au făcut în urma ciocnirilor dintre manifestanți și poliție din fața Ambasadei SUA din Londra, scrie The Sun.

Poliția Metropolitană a confirmat faptul că mai mulți oameni au fost arestați pentru mai multe infracțiuni, printre care și agresarea unor ofițeri de poliție. Cei arestați au între 17 și 25 de ani.

Sute de activiști din capitala britanică au protestat sâmbătă, 30 mai, cu pancarte pe care scria: „Nu este loc pentru rasism” și „Fără dreptate nu există pace”.

George Floyd a murit după ce a fost agresat de un ofițer de poliție din Minneapolis. Filmul în care polițistul îi ține genunchiul pe gât bărbatului de culoare a stârnit indignarea întregii lumi.

În mai multe orașe din SUA au loc proteste violente în care se cere dreptate pentru George Floyd.

Moartea lui Floyd a adus din nou în atenție acuzațiile de rasism și brutalitate față de poliția din SUA și de pe glob.

„Covidioții” au protestat la Londra: S-au îmbrățișat în grup în fața Parlamentului, pentru a arăta că sfidează regulile

Protestul din Londra a început în Piața Trafalgar și a înaintat spre Westminster, până la Ambasada SUA din Londra.

Fotografiile aeriene au arătat sute de activiști care se îndreptau spre clădirea flancată de mașinile poliției, de-a lungul părții carosabile.

Alte proteste au avut loc în Manchester și Cardiff.

Ministrul de Externe britanic, Dominic Raab a declarat că imaginile filmate ale morții lui George Floyd au fost înfricoșătoare.

El a refuzat însă să comenteze răspunsul președintelui american Donald Trump cu privire la dispersarea manifestanților prin violență.

Proteste violente în Germania împotriva restricțiilor. Ciocniri cu poliția, zeci de arestări

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version