in

25 de imigranți într-un container frigorific spre Marea Britanie. Șoferul era român și a fost arestat

Poliția olandeză a anunțat că l-a arestat pe șoferul român al camionului în al cărui container frigorific au fost descoperiți 25 de imigrați, la bordul unui feribot în Marea Nordului

Inițial, nu a fost clar dacă șoferul, un român în vârstă de 39 de ani, avea cunoștință despre oamenii ascunși în container. Potrivit poliției, imigranții, printre care se află și șase minori, provin cel mai probabil din Kuweit şi Irak, însă procesul de identificare a lor nu s-a încheiat.

Aceștia au fost găsiți într-un container frigorific la bordul unui feribot danez, Britannia Seaways, care plecase din portul olandez Vlaardingen și se îndrepta spre Felixstowe, Marea Britanie, a transmis poliția din Rotterdam.

După ce au fost descoperiți pasagerii clandestini, nava a fost obligată să se întoarcă din drum și a fost verificată ulterior cu câini polițiști.

Containerul frigorific se afla pe platforma camionului urcat la bordul feribotului și avea încuietoarea deschisă.

Autovehiculul a fost confiscat, iar șoferul reținut. Conform poliţiei, 23 dintre imigranţi au fost reţinuţi după ce au fost examinați medical, iar ceilalți doi au fost spitalizaţi pentru tratament, după care au fost externaţi în cursul nopţii. 

Incidentul vine la câteva săptămâni după ce 39 de vietnamezi au fost găsiți morți în interiorul unui container frigorific al unui camion din regiunea britanică Essex.

Două noi arestări în cazul celor 39 de cadavre descoperite într-un container frigorific în Essex

Şofer român de TIR ducea imigranți ilegali în Marea Britanie. Interdicție pe viaţă în Franţa
Arhiepiscopul de Canterbury: „ Iisus nu ar primi viză pentru Marea Britanie dacă ar fi după Boris Johnson”

Laburistul Jeremy Corbyn promite Internet gratis în toată Marea Britanie dacă vine la guvernare