Menu
in

272 de imigranți care încercau să ajungă în Anglia, salvați în Canalul Mânecii

272 de imigranți, care încercau să ajungă în Anglia cu ambarcațiuni improvizate, au fost salvați marți, 16 noiembrie, în Canalul Mânecii, în largul strâmtorii Pas-de-Calais, care separă Franța de Marea Britanie, a anunțat prefectura maritimă a acestei regiuni din nordul teritoriului francez, potrivit AFP.

Astfel, o vedetă de coastă a Jandarmeriei maritime franceze a salvat 48 de naufragiați în cursul a trei operațiuni pe mare, potrivit Agerpres.

Prefectura a contabilizat un total de 10 operațiuni de salvare distincte, dintre care una cu implicarea unei nave comerciale. Aceasta naviga în apropierea unei ambarcațiuni aflate în dificultate și a recuperat 31 de naufragiați pe care i-a debarcat apoi în portul Dunkerque.

Scandal în Canalul Mânecii. Marina militară franceză escortează bărcile cu refugiați în apele teritoriale britanice

Cei 272 de naufragiați au fost aduși în porturile Calais, Dunkerque sau Boulogne-sur-Mer, unde au fost plasați sub supravegherea poliției de frontieră și a pompierilor.

Între 1 ianuarie și 31 august a.c., aproximativ 15.400 de migrați au încercat să traverseze strâmtoarea, punându-și viața în pericol, dintre care 3.500 au fost “recuperați în timp ce se aflau în dificultate” în larg și readuși pe coasta franceză, potrivit prefectului maritim, Philippe Dutrieux.

În 2020, 9.500 de persoane au fost implicate în astfel de traversări și tentative de traversare, față de 2.300 în 2019 și 600 în 2018.


272 de imigranți care încercau să ajungă în Anglia, salvați în Canalul Mânecii

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version