in

277 de români, repatriați de MAE din Franța și Marea Britanie. Printre aceștia și persoane fără adăpost

Ministerul Afacerilor Externe anunță revenirea în țară a 277 de cetățeni români aflați în Republica Franceză și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, printre care și persoane fără adăpost.

Într-un comunicat, MAE informează că, în seara zilei de sâmbătă, a fost facilitată revenirea în țară a 140 cetățeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Franceze și a 137 cetățeni români din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne.

Este o continuare a demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, precizează MAE.

Conform sursei citate, printre cetățenii români repatriați din Republica Franceză se regăsesc studenți Erasmus, persoane ale căror contracte de muncă au fost reziliate, turiști aflați în tranzit din Statele Unite ale Americii și medici rezidenți care și-au desfășurat stagiul în acest stat.

Cursă specială de la Londra: Peste 100 de români rămași fără locuri de muncă s-au întors în țară

Cetățenii români repatriați din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord sunt studenți, persoane spitalizate care au beneficiat de sprijinul autorităților britanice pentru repatriere, persoane fără adăpost, lucrători sezonieri din Insula Jersey, pentru care cei doi consuli onorifici ai României din St. Helier și Southampton și autoritățile locale au întreprins demersuri de facilitare a repatrierii.

De asemenea, demersurile autorităților române au permis revenirea în România a patru cetățeni străini rezidenți: doi cetățeni francezi, un cetățean canadian, membru de familie al unui cetățean român, și un cetățean britanic.

Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene speciale operate de compania Tarom, pe rutele București-Paris-București şi București-Londra-București, precizează sursa citată.

De asemenea, prin intermediul cursei aeriene pe ruta București – Paris a fost facilitată revenirea pentru 76 de cetățeni francezi care se aflau pe teritoriul României”.

MAE reînnoiește apelul privind verificarea în prealabil a informațiilor publicate pe pagina de internet MAE și pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate. 

Salvați din Italia: 156 de cetățeni români au fost duși în țară cu un avion Tarom

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

limba română

Un angajator britanic le cere englezilor care vor un loc de muncă să vorbească fluent limba română

Marea Britanie, gata pentru Pasul 2. De la 1 iunie se redeschid școlile