Menu
in

A cerut despăgubiri enorme. Un criminal român se va îmbogăți cu ajutorul statului britanic

Un criminal din România ar putea primi o despăgubire de 500.000 de lire sterline de la statul britanic după ce instanța a hotărât că a fost reținut ilegal în centrul de imigrație de la Dover.

Potrivit The Sun, bărbatul, identificat ca „reclamantul X”, a venit în Marea Britanie în 2009, când a primit rezidență ca student.

El a fost reținut în Centrul pentru Imigranți din Dover, în perioada martie-iulie 2015. Instanța Înaltei Curți din Londra a hotărât că românul a fost reținut ilegal, iar statul britanic este acum bun de plată, întrucât compensația cerută se ridică la 500.000 de lire sterline.

Ziarul Românesc a aflat că pe infractor îl cheamă Marcel Arava, este din Constanța și a fost condamnat la 12 ani de închisoare, în lipsă,  în 2002, pentru crimă. Arava a plecat din țară, în 2009, fără niciun fel de problemă. El a ajuns în Marea Britanie, unde și-a întemeiat, nestingherit, o familie.

Românul a fost anunțat, anul trecut, că va fi deportat în țara sa, fiind condamnat la 12 ani de închisoare pentru crimă, în Constanța. Arava a ajuns în România anul trecut, chiar în ziua în care împlinea 50 de ani. Însă, din Penitenciarul Rahova, acesta a pregătit un atac asupra justiției britanice.   

Potrivit The Sun, guvernele statelor europene au dreptul să deporteze cetățenii UE care au o condamnare penală de cel puțin patru ani. Însă, tot legislația europeană arată că pentru a fi deportată, o persoană trebuie să fie o „amenințare reală, prezentă și suficient de gravă care să afecteze unul dintre interesele fundamentale ale societății”.



Bazându-se pe acest lucru, Arava, prin avocații săi, a atacat decizia de deportare și faptul că a fost reținut în perioada martie-iulie 2015, la Dover. O instanță din Marea Britanie a anulat ordinul de deportare, în luna ianuarie a acestui an, iar acum Înalta Curte de Justiție din Marea Britanie a decis că reținerea sa timp de patru luni a fost ilegală.

Judecătorul Paul Walker a conchis că Home Office (Ministerul de Interne)  nu a reușit să demonstreze că există un risc real de recidivă sau sustragere.

5.692 cetățeni străini au fost expulzați din Marea Britanie în perioada 2015-2016, scrie The Sun.

Potrivit televiziunii constănțene Neptun TV, Marcel Arava l-a omorât, în noaptea de 26 spre 27 decembrie 1989, pe Ioan Tomei, un bătrân de 70 de ani care locuia singur, la parterul unui bloc din cartierul constănțean Tomis Nord. L-a ucis cu  un  ciocan, iar trupul i l-a fost îndesat în lada patului.

Vecinii spun că mobilul nu a fost jaful, ci faptul că bătrânul intrase într-un anturaj de homosexuali, relatează NTV.

În cele din urmă, doi tineri de 25 de ani au fost arestați. Judecătorii i-au pus însă în libertate. Unul și-a așteptat condamnarea și și-a ispășit pedeapsa. Pe cel de-al doilea însă, Marcel Arava, sentința de 12 ani de închisoare, dată în 2002 de Tribunalul Constanța, l-a găsit peste graniță.

Potrivit The Telegraph, Arava a ajuns ilegal în Statele Unite, în 1991, unde a cerut și a primit azil politic. În 1994, Arava s-a întors în România pentru câțiva ani, înainte de a pleca, tot ilegal, în Marea Britanie. Și-a clădit în Londra o nouă viață.

Potrivit Neptun TV, Arava are o soție și doi copii în Marea Britanie, iar polițiștii britanici l-au oprit de câteva ori în trafic, însă nu și-au dat seama că au de-a face cu un criminal periculos, dat în urmărire internațională, din cauză că se legitima cu acte false. Pe baza informațiilor date de polițiștii români, Arava a fost prins în cele din urmă.

Culmea, niciunul dintre cei care îl cunoșteau pe Arava nu știa ceva despre motivul oribil care l-a determinat să fugă din țară.

 

Românul a ajuns în penitenciarul Rahova, chiar în ziua în care a împlinit 50 de ani, și își va ispăși pedeapsa pentru crima pe care a comis-o în urmă cu un sfert de veac.

A bătut un bătrân pe care trebuia să îl îngrijească. Român deportat din Marea Britanie

INCREDIBIL! Ucigașului Breivik i-au fost încălcate drepturile. Instanța a decis

Transporta cocaină de 18 milioane de lire sterline într-un autocar plin cu elevi. 17 ani de închisoare

Luptător român de MMA condamnat pentru uciderea unui om în centrul Londrei. L-a lovit cu un Bentley de 120.000 de lire

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version