in

A fost descoperită cea mai vastă rețea de traficanți de droguri din Marea Britanie


Treisprezece bărbați au fost arestați în Regatul Unit în cadrul unei anchete privind cea mai vastă rețea de trafic de droguri descoperită vreodată în această țară, valoarea narcoticelor capturate ridicându-se la câteva miliarde de lire sterline, a anunțat Agenția Națională pentru Combaterea Criminalității (NCA), relatează Press Association și AFP

Bărbații arestați, cu vârste cuprinse între 24 de ani și 59 de ani, sunt bănuiți de apartenența la filiala britanică a unei grupări infracționale internaționale „bine stabilite”, care a importat din Olanda peste 50 de tone de heroină, cocaină și canabis, în valoare de „1mai multe miliarde de lire sterline”, folosind “societăți-paravan olandeze şi britanice”, a menţionat NCA într-un comunicat.

Arestările au avut loc la Londra, Manchester, Stockport, St. Helens, Warrington, Bolton, Dewsbury şi Leeds.
Un indiciu al amplorii acestei rețele de trafic de droguri l-a reprezentat interceptarea, în septembrie 2018, a trei transporturi ce conțineau 351 kilograme de cocaină, 92 kilograme de heroină, 250 kilograme de canabis şi 1,85 tone de hașiș, în valoare totală de 38 milioane de lire sterline (42,3 milioane de euro) în cazul revânzării.

NCA crede că în numeroase alte ocazii rețeaua de traficanți a importat droguri în Regatul Unit în perioada februarie 2017-octombrie 2018, stupefiantele fiind ascunse în încărcături de legume şi sucuri transportate în containere via porturile britanice.

„Bănuim că aceşti bărbați erau implicați într-o operaţiune la scară industrială – cea mai mare descoperită vreodată în Regatul Unit -, importând tone de droguri mortale care erau distribuite unor grupări infracționale din ţară”, a explicat Jayne Lloyd, comandanta regionala în cadrul NCA.

În această anchetă, patru bărbați şi două femei au fost arestați în aprilie în Olanda pe baza unor mandate de arestare europene. Cei șase asteapta extrădarea în Regatul Unit.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC

Un „român” traficant de droguri era, de fapt, albanez. Avea pașaport fals și susținea că a fost obligat să vândă stupefiante

Manchester, a înghițit o pungă cu cocaină și a murit, spera să recupereze drogurile odată ajunsă în Dubai

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC
Negocierile cu UE, în impas cu trei săptămâni înainte de Brexit: „Un acord este practic imposibil”

BREXIT: Cetățenii europeni care nu se înregistrează pentru noul statut în UK vor fi extrădați