in

A învins boala şi povestește chinul prin care a trecut: «Parcă te sufocă cineva cu o pernă»

Un bărbat diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus a învins boala şi a povestit cum a trebuit să învețe din nou să respire după ce a fost spitalizat timp de 17 zile.
Peter Julian în vârstă de 57 de ani, din Marea Britanie, a fost conectat la ventilatorul mecianic timp de 8 zile și povestește despre șocul pe care l-a avut organismul lui în momentul în care a trebuit să învețe din nou să respire de unul singur, relatează Manchester Evening News.
„Cel mai bun mod în care pot descrie ce am simțit este să compar cu senzația că cineva îți apasă o pernă peste gură și nas. Câteodată alunecă, dar atât cât să mai respiri puțin”, a povestit acesta.
Peter nu fumează, nu avea bolii preexistente și în ultimii zece ani și-a luat doar 3 zile de concediu medical. De asemenea, acesta a precizat că face sport acasă în fiecare zi, dar și faptul că merge cu bicicleta peste 40 de kilometri săptămânal.
„Dar coronavirusul nu respectă pe nimeni și nicio situație”, a punctat bărbatul.
Peter, tatăl a trei copii, a avut inițial simptome relativ ușoare – dureri musculare, iar la 7 zile după nu mai putea respira când vorbea și a fost transportat la secția de terapie intensivă a Spitalului Wythenshawe.
Bărbatul a povestit că mulți oameni din jurul lui treceau prin aceeași „teroare” iar stresul post-traumatic era o boală comună în rândul pacienților care ieșeau de la terapie intensivă.
Ulterior, după s-a vindecat şi a fost externat, vecinii l-au întâmpinat în aplauze și cu mesaje de susținere scrise cu creta pe asfalt.

«Îmi doresc ca oamenii să înțeleagă gravitatea bolii»

Peter trage un semnal de alarmă astfel încât toată lumea să înțeleagă care este gravitatea bolii.
„Îmi doresc ca oamenii să înțeleagă acest lucru. Poate crezi că nu faci parte din categoria de risc sau cea de risc ridicat, dar cel mai probabil nu ai dreptate. Aș minți dacă nu aș recunoaște faptul că au existat momente în care voiam să renunț și să mă alătur tatălui meu (n. r. decedat). Dar aveam o adevărată echipă care mă susținea”, a povestit Peter despre experiența traumatizantă.
„Cadrele medicale sunt adevărații eroi. M-au ținut pe mine și pe alți mii de pacienți în viață, ne-au vindecat, în timp ce se confruntau cu adevărate traume și aveau un salariu mic. Ei se bazează pe rezolvarea lucrurilor cu stoicism”, a punctat Peter.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
noua ruta wizzair

Ce-a pățit un român care și-a luat bilet la Wizzair pe ruta Iași- Londra: „O astfel de companie merită să dispară”

Situație incredibilă pe Aeroportul Heathrow. Mii de pasageri din zone roșii COVID-19 continuă să ajungă în Marea Britanie