A murit în cutremurul din Italia: Elena Olaru muncea la Amatrice pentru nepotul său bolnav de leucemie

Elena Olaru, 67 de ani, originară din Asău, judeţul Bacău, a fost găsită fără viaţă la Amatrice. Din luna martie avea grijă de o bătrână de 96 de ani din localitate. În ultimii zece ani a lucrat numai în Italia, unde a îngrijit mai mulţi bătrâni.

Muncea de mai mulţi ani în localitatea Amatrice, trimiţând bani acasă pentru nepotul său, care suferă de o formă de leucemie.

Primarul comunei Asău, Constantin Rădulescu, a declarat: “Are o fată pe care a adoptat-o, cu ani în urmă, şi care s-a căsătorit – locuiesc toţii în Asău – şi care are un băieţel, despre care am înţeles că are leucemie. De asta se şi tot ducea în Italia, să strângă un bani, să facă faţă cu cheltuielile, cu analizele. Băieţelul nu are mai mult de cinci-şase ani”.

El a adăugat că soţul femeii este pensionar, după ce a lucrat ca miner, în apropierea comunei Asău.

“Sunt oameni gospodari, oameni cumsecade, dar uite că n-ai ce să mai faci, atunci când vine nenorocirea”, a afirmat primarul.

Edilul din Asău a povestit că majoritatea oamenilor din comună sunt plecaţi în străinătate, locurile de muncă fiind aproape inexistente, în zonă.

“De la noi din comună mai sunt oameni plecaţi la muncă în străinătate. Femeile, în special, pleacă în Italia, în timp ce bărbaţii, în Anglia sau în Spania. Aici a fost centru minier, petrolişti, dar şi un combinat de prelucrare a lemnului, în vecinătate, în oraşul Comăneşti. Nu mai sunt locuri de muncă şi de bine nu pleacă nimeni. Oamenii nu mai au ce să facă aici, unde doar pot cheltui banii. Nici agricultură nu se poate face”, a mai declarat primarul Rădulescu.CITITI MAI MULT:

Emanuel, un băiețel de 11 ani, printre românii care au murit la cutremur în Italia

A murit în cutremurul din Italia: Maricica Iosub era plecată de 15 ani din Botoşani

Noi informații privind situația românilor afectați de cutremurul din Italia

Ultimul bilanț al cutremurului din Italia a urcat la 291 de morți: 11 cetățeni români decedați, 6 internați, 14 dispăruți

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO: Doi pictori români au creat o instalaţie artistică dedicată lui Nigel Farage, ca răspuns adus unei politici toxice anti-imigrație

Atenționare de călătorie privind fenomenul migranților clandestini care încearcă sa treacă din Franța în Marea Britanie