in

A plecat cu căruciorul de la Lidl fără să plătească. A primit o singură zi de arest

Un român a fost iertat de judecător fiind avertizat că va fi considerat „un hoț profesionist” dacă va fi prins din nou.

Românul Florin Stoian, în vârstă de 32 de ani, a pledat vinovat la Curtea din Nottingham de furtul unui cărucior plin cu bunuri în valoare de 730 de lire sterline.


Stoian a fost reținut vineri, 15 martie, în afara magazinului Lidl din Bingham și și-a petrecut weekendul în arestul de poliției.

„Oamenii care călătoresc prin orașe pentru a fura, pot fi considerați hoți profesioniști și sunt trimiși imediat la închisoare. Este posibil ca acest lucru să se întâmple și cu tine dacă încerci din nou”, i-a spus judecătorul.

Judecătorul a continuat: „Sfatul meu este să asculți de familia ta și să eviți cu orice preț să ai probleme cu poliția”.

El i-a dat lui Stoian o zi în arest, acesta fiind eliberat la sfârșitul ședinței. Românul nu avea condamnări penale anterioare.

Apărătoarea sa a spus că românul a venit în Regatul Unit în speranța de a lucra în construcții sau la o spălătorie auto în Birmingham. Dar ofertele nu s-au materializat și a împrumutat bani pe care nu putea să îi mai dea înapoi și s-a apucat de furat ca să își achite datoria.Guvernul Dăncilă garantează drepturile britanicilor din România după Brexit

Doi români, specialiști în furturi din metroul londonez