in ,

Adepții teoriei conspirației 5G au incendiat 20 de relee de telefonie în Marea Britanie

20 de relee de telefonie au fost incendiate în Marea Britanie, în acest weekend, de persoane adepte ale teoriei conspirației conform căreia rețeaua 5G provoacă infecția cu coronavirus sau slăbește sistemul imunitar.

Unul dintre atacuri a fost la un releu folosit de serviciile de urgență din Huddersfield, iar un altul din Dagenham, trei adolescenți fiind arestați sub suspiciunea de incendiere.

Medicii au respins afirmațiile potrivit cărora rețeaua 5G provoacă infecția cu coronavirus sau acționează pentru a slăbi sistemul imunitar, spunând că undele transportă prea puțină energie pentru a provoca daune.

Directorul general al Vodafone, Nick Jeffery, a declarat că atacurile amenință infrastructura națională vitală, inclusiv serviciile esențiale pentru combaterea pandemiei.

„Arderea releelor dăunează infrastructurii naționale importante”, a spus Nick Jeffery de la Vodafone, adăugând că aceste infracțiuni au efect asupra serviciilor de urgență și asupra vieții oamenilor.

„În practică, aceasta înseamnă că familiile nu pot să-și ia rămas bun de la cei dragi; medicii, asistentele și polițiștii nu pot să telefoneze copiilor, partenerilor sau părinților”, a mai spus acesta.

Săptămâna trecută, un releu 4G a fost incendiat, răufăcătorii crezând că este un turn 5G.

Nu există dovezi științifice conform cărora tehnologia 5G reprezintă o amenințare la adresa sănătății umane.

Teoriile conspirației care circulă pe Internet susțin că elitele folosesc turnurile 5G pentru a slăbi sistemele imunitare ale oamenilor, astfel încât acestea sunt mai susceptibile de a primi coronavirus.

Mituri şi adevăruri despre virusul care ne-a schimbat vieţile. Dacă mă stropesc cu alcool sau clor ucid virușii?

Imagini sfâșietoare: Oameni infectați de coronavirus întinși pe jos, pe holul unui spital. Situația este alarmantă

„Lungimile de undă emise din cuptorul cu microunde sunt mai puternice decât cele 5G – ambele fiind perfect sigure”, spun specialiștii.

Poliția din West Yorkshire investighează un incendiu care a avut loc în primele ore ale zilei de marți, implicând un releu telefonic atașat la un coș de fum din Huddersfield.

Serviciul pentru incendii și salvare din West Yorkshire a declarat că incidentul a distrus echipamentele de comunicații aparținând a trei furnizori de rețele mobile, dintre care unul este folosit de serviciile de urgență.

Directorul medical național al NHS Anglia, profesorul Steve Powis, a numit legarea 5G de coronavirus „cel mai rău tip de fake news”.
Fată de 14 ani, în asistență maternală după ce mama sa a fost ucisă de coronavirus, iar tatăl se află la terapie intensivă

Edmonton: Soțul cu simptome de coronavirus își ucide soția care i-a spus să plece de acasă