in

Aerul de la metroul din Londra, de 15 ori mai poluat decât cel de afară. Care sunt cele mai periculoase stații

Potrivit unui nou studiu, poluarea din rețeaua de metrou din Londra este de aproximativ 15 ori mai mare decât cea de afară.

Pornind de la acest studiu, cercetătorii de la King’s College au evaluat expunerea persoanelor care călătoresc pe diferite părți ale rețelei.

Astfel, ei au descoperit că concentrațiile de particule fine – cunoscute sub numele de PM2.5 – au fost mult mai ridicate la metrou decât în ​​alte mijloace de transport, cum ar fi autobuzele sau autoturismele.

De asemenea, studiul a constatat că valoarea concentrațiilor medii înregistrate pe liniile Victoria și Northern – cele mai poluate din rețea – este mai mare decât pe oricare dintre liniile din New York, Los Angles, Beijing, Guangzhou, Sydney, Seul sau Barcelona.

Stațiile cu cea mai mare expunere la poluare și unde cercetătorii cer cel mai urgent autoritățile să intervină, sunt Oxford Circus, Waterloo și London Bridge.

Liniile District și Docklands, ale căror secțiuni sunt mai mult la suprafață, sunt liniile cu cea mai mică concentrație de poluare.

Cercetătorii au monitorizat nivelurile de poluare prin purtarea de rucsacuri speciale dotate cu dispozitive care măsoară nivelul de PM2.5.

Autorul principal al studiului, dr. David Green, de la King’s College London, a declarat: „Scopul nostru în acest studiu a fost de a face măsurători de înaltă calitate ale PM2.5 la care sunt expuși oamenii în metroul din Londra. Rezultatele arată că pot fi unele dintre cele mai mari concentrații pe care le vor întâlni în timpul zilei.”

În medie, metroul din Londra este folosit de 2,8 milioane de călători în fiecare zi – cu o călătorie medie de 47 de minute.

Studiul, care a fost publicat luna trecută în revista Environment International, a fost realizat în colaborare cu Transport for London, care efectuează o anchetă pentru îmbunătățirea calității aerului de la metrou.

Harta creată ca urmare a cercetării are stații prezentate în diferite culori, pe baza valorii lor măsurate de PM2.5.

Stațiile expuse mai mult poluării sunt colorate în roșu, în timp ce cele mai puțin poluate sunt verzi.

Harta interactivă completă, care arată unde poluarea este cea mai severă, este disponibilă pe site-ul King’s College London

Moartea din adâncuri! Metroul londonez, mai poluat decât cele mai aglomerate străzi din Londra
Copiii din România adoptați în UK „au creiere mai mici”, susțin cercetătorii din Londra

Atenție cu cine călătoriți în Londra! Un șofer Uber și-a expus organele genitale și i-a cerut unei pasagere să i le atingă