Ai avut COVID și ai făcut ambele doze de vaccin. Iată ce se întâmplă cu organismul tău

După o infecție cu COVID-19 și ambele doze de vaccin Pfizer sau Moderna, sistemele imune ale unor persoane dezvoltă o capacitate incredibilă de a răspunde la virus.

Cercetătorii numesc acest fapt o „imunitate supraumană” sau „imunitate hibridă” – sistemul imunitar al acestor pacienți putând produce o mulțime de anticorpi capabili să răspundă la diferite variante, după cum arată mai multe studii din ultimele luni.

Într-unul dintre studii, pacienții cu această „imunitate hibridă” au demonstrat capacitatea de a răspunde la variantele actuale îngrijorătoare ale COVID, la coronavirusurile neumane și chiar la noile variante care nu există încă.

Oamenii de știință studiază acești pacienți pentru a înțelege mai bine imunitatea la COVID – și imunitatea împotriva altor viruși.

Vaccinurile Pfizer și Moderna oferă ambele o protecție incredibilă împotriva COVID, scrie Daily Mail.

Marea Britanie, 70% vaccinați cu cel puțin o doză: rata de infectare este MAI MARE decât înainte de apariția vaccinului

Din aproximativ 173 de milioane de americani vaccinați complet până la sfârșitul lunii august, doar 10.500 de persoane au fost spitalizate și doar 2.000 au murit de Covid.


Imunitate supraumană

Aceste vaccinuri funcționează prin prezentarea sistemului imunitar cu o bucată de material genetic din coronavirus – o bucată de ARNm – care învață sistemul imunitar să recunoască virusul în cazul unei infecții.

Persoanele recuperate după Covid sunt, de asemenea, protejate împotriva coronavirusului, deoarece sistemul lor imunitar își amintește cum să lupte împotriva virusului.

„Acei oameni au răspunsuri uimitoare la vaccin”, a declarat pentru NPR Theodora Hatziioannou, virolog la Universitatea Rockefeller care a studiat acești pacienți. „Cred că sunt în cea mai bună poziție pentru a combate virusul.”

„Anticorpii din sângele acestor persoane pot chiar neutraliza SARS-CoV-1, primul coronavirus, care a apărut acum 20 de ani. Acest virus este foarte, foarte diferit de SARS-CoV-2 ”, a spus Hatziioannou.


După o infecție cu COVID-19 și ambele doze de vaccin Pfizer sau Moderna, sistemele imune ale unor persoane dezvoltă o capacitate incredibilă de a răspunde la virus

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

Marea Britanie: A treia doză va fi administrată în această lună, spune ministrul Sănătății

pachet suspect downing street

Pachet „suspect” în apropiere de Downing Street. Poliția a închis zona