in

ALERTĂ! Primele două cazuri de coronavirus confirmate în Marea Britanie


Două persoane au fost depistate pozitiv pentru coronavirus în Marea Britanie, a anunțat Chris Whitty, ofițerul medical principal pentru Anglia.

Cei doi sunt membri aceleiași familii și primesc îngrijiri NHS de specialitate, arată BBC.

Până acum nu au fost comunicate mai multe detalii despre identitatea lor sau despre locul unde sunt tratați.

Cel puțin 213 de persoane din China au murit din cauza virusului, majoritatea în provincia Hubei, cu aproape 10.000 de cazuri la nivel național. De asemenea, s-au înregistrat 98 de cazuri de virus în alte 18 țări.

Profesorul Chris Whitty, ofițer medical principal pentru Anglia, a declarat: „NHS este extrem de bine pregătit și obișnuit să gestioneze infecțiile și deja lucrăm rapid pentru a identifica orice contacte au avut pacienții, pentru a preveni răspândirea în continuare.”

„Ne-am pregătit pentru cazuri noi de coronavirus în Marea Britanie și avem măsuri solide de control al infecțiilor în vigoare pentru a răspunde imediat”, a adăugat acesta.

Whitty a declarat că Marea Britanie colaborează strâns cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și cu comunitatea internațională pe măsură ce focarul din China se dezvoltă „pentru a ne asigura că suntem pregătiți pentru orice eventualitate”.

OMS a declarat ieri focarul „urgență globală”.

În prezent, 83 de britanici și 27 de resortisanți străini ajung  în Marea Britanie din Wuhan, orașul chinez din centrul focarului.

Pasagerii vor fi duși apoi la Spitalul Arrowe Park și vor intra în carantină timp de două săptămâni.

Panică în Marea Britanie din cauza coronavirus: British Airways suspendă toate zborurile directe cu China
Adio, Europa, după 47 de ani. Ultima zi a Marii Britanii în UE

Lira sterlină crește în raport cu leul, în ziua Brexit