in

ALERTĂ! Un piton de trei metri a evadat de trei zile, în zona Cambridge: „Ar putea ataca un copil”

Un șarpe din specia piton reticulat, având o lungime de trei metri a evadat din casa unde era ținut ca animal de companie și este căutat în împrejurimile orașului Cambridge din Anglia.

Potrivit Cambridge Live, reptila a ieșit pe o fereastră a unui dormitor, duminică, 30 iunie.


Autoritățile locale caută animalul, însă până acum fără rezultat.

Șarpele ar fi fost văzut ultima dată pe Lovell Road, o zonă cu spații verzi, deschise.

Specialiștii spun că piton ul poate fi periculos, iar la lungimea pe care o are poate ataca fără probleme un copil, însă cel mai probabil se sperie de oameni și nu va ataca decât animale mici.

Aceștia mai spun că este puțin probabil ca reptila să fi trecut autostrada fără să fie observată de șoferi.

Șarpele poate ataca un copil

Un zoolog de la Departamentul de Zoologie al Universității Cambridge, Daniel White, a spus: „Dacă un copil mic îl vede și devine curios și se apropie de el, atunci ar putea să primească o mușcătură foarte urâtă, așa că îi sfătuiesc pe părinți să își supravegheze copiii în orice moment dacă ies afară și șarpele ar putea să fie acolo”.

Acesta i-a mai sfătuit pe oameni să țină animalele mici de companie în casă, deoarece șarpele ar putea înghiți cu ușurință o pisică, un porc de guineea sau iepuri.

Oricine vede șarpele trebuie să contacteze poliția din Cambridgeshire, la 101.

Marea Britanie: Un câine adoptat din România își terorizează noii stăpâni. „Îmi este foarte teamă să nu ajungă în preajma copilului meu de 2 ani”Londra: Urmează două luni cu temperaturi ridicate și multe zile însorite

Gata cu cozile la vot: Legea care permite trei zile de vot în diaspora a fost adoptată