Alexandrion Group devine un „jucător” global. Compania are în plan dezvoltarea exporturilor în peste 100 de țăriNawaf Salameh – Chairman Alexandrion Group

Grupul Alexandrion se dezvoltă continuu și devine un “jucător” global, iar, pentru a ajuta la navigarea în această călătorie de expansiune, introduce o nouă structură de tip corporație.

Grupul activează în prezent în domeniile: producție și distribuție de băuturi spirtoase și vinuri, în cel al materialelor de construcții și în cel imobiliar, în sectorul agricol și în turism. Alexandrion Group deține birouri și filiale în România, Cipru, SUA, Brazilia și Grecia.

În cadrul noii structuri anunțate va exista o separare a rolurilor între Chairman-ul grupului și CEO. Poziția de  Chairman va fi ocupată de domnul Nawaf Salameh, cel care va coordona toate deciziile strategice ale Grupului.


“Alexandrion Group, chiar dacă se dezvoltă, va rămâne o companie de familie. Aceasta va fi transmisă din generație în generație, iar fiecare dintre noi va munci, de fapt, pentru generația viitoare. Deja, pe doi dintre fii mei i-am adus alături de mine și vor învăța cum să conducă un business. Nu vor avea voie să vândă compania, ci doar să muncească și să o facă mai înfloritoare pentru urmașii mei și ai lor”, a declarat domnul Nawaf Salameh, Chairman al Alexandrion Group.

Rolul CEO-ului este preluat de actualul vicepreședinte, domnul Stelios Savva, care va fi responsabil pentru formarea, implementarea și monitorizarea strategiei pentru întregul grup, la nivel global.

Dl. Savvas Charalampous, în calitatea sa de CFO, va coordona operațiunile financiare ale întregului grup. Consiliul de administrație al Alexandrion Group, la nivel global, va fi format din cele trei poziții: Chiarman, CEO și CFO. Astfel, cele mai importante decizii legate de strategie și de planul de business pe termen mediu și lung vor fi luate de către domnii: Nawaf Salameh, Stelios Savva și Savvas Charalampous.

Expasiunea Alexandrion Group, atât în România cât și la nivel global, aduce cu sine și o nevoie de control centralizat care să susțină planurile și strategia de dezvolatare pentru următorii ani. Noul CFO al Alexandrion Group, domnul Savvas Charalampous, este cel care va asigura supravegherea și  buna desfășurarea a tuturor operațiunilor  financiare.

Activitățile grupului, în România, vor fi coordonate după cum urmează:

Sectorul băuturilor spirtoase și al vinului

Alexandrion Trading va deveni “brațul” comercial ale grupului, iar acesta va fi coordonat de domnul Răzvan Vasile care anterior a ocupat poziția de director comercial în cadrul companiei.

Distileriile Alexandrion va fi compania care va produce toate băuturile spirtoase în România, în fabrica noastră din Pleașa, comuna Bucov, jud. Prahova. Domnul Stelios Savva, CEO al grupului, va ocupa și funcția de Director Executiv în cadrul acesteia.

Vinurile Halewood, noua achiziție a grupului în sectorul vitivinicol, vor fi coordonate, de asemenea, din pozitia de  CEO  de domnul Stelios Savva.

Business-urile existente în România beneficiază de o abordare strategică în vederea consolidării cotelor de piață pe piața internă. Strategia globală pe termen lung a grupului Alexandrion include dezvoltarea exporturilor din aproximativ 60 de țări, în prezent, la peste 100 de țări.

Sectoarele: materiale de construcții, imobiliar și agricol

Sidera Quartz, producătorul de materiale de construcții din Constanța, afacerile imobiliare și cele agricole vor fi  conduse de domnul Aris Gogos, din funcția de CEO.

Sectorul turistic

Hotel New Montana SRL deține hotelul omonim, de 4 *, din Sinaia. Acesta împreună cu hotelul deținut de companiei din Azuga și Conacul din Urlați reprezintă baza pentru sectorul nostrum turistic. Acesta va fi condus de domnul Stephane Barbazan din poziția de CEO.

Consiliul de administrație pentru fiecare dintre societățile din România va fi format din: directorii executivi ai acestora, domnul Vangelis Vlastos – directorul de finanțe și control al grupului în România- și un reprezentant al companiei Group Cyprus Holding,  domnul Savvas Charalampous – CFO al grupului – sau domnul Christos Giorgallis – manager de raportare la nivel de grup.

În plus, dezvoltarea grupului se bazează și pe liniile de business deja deschise în Brazilia. Mai mult,  conducerea a anunțat că procedurile pentru investițiile din Statele Unite ale Americii, acolo unde va fi construită și o nouă distilerie, sunt aproape de finalizare. Investiția în noua fabrică din statul New York se ridică la aproximativ 100 de milioane de dolari, iar producția va fi destinată pieței americane.

Alte articole din seria ”Valori românești în lume” găsiți aici și aici și aici si aici.

 

NOU pentru românii din UK! Notariat în Limba Română la Londra, notar dublu calificat, în UK și România

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sute de români, sclavi la spălătoriile auto din Marea Britanie

„Summer Love Songs”, concert live cu Marian Stan în Willesden Green, Londra