Alți 28 de cetățeni români infectați cu COVID-19 la o fermă din Anglia

Alți 28 de cetățeni români au fost testați pozitiv cu COVID-19 la o fermă din Herefordshire, Marea Britanie. Aceștia se alătură altor 30 de români infectați, săptămâna trecută, la aceeași fermă.

Ministerul Afacerilor Externe din România face următoarele precizări:

„Potrivit ultimelor informații comunicate Ambasadei României la Londra de către Serviciul de Sănătate Publică britanic, suplimentar față de cei 30 de cetățeni români confirmați anterior pentru infecția cu COVID-19, alți 28 de cetățeni români au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, din rândul celor aproximativ 100 care își desfășoară activitatea în cadrul fermei.

Majoritatea cetățenilor români sunt asimptomatici sau prezintă simptome ușoare, fără a necesita spitalizare. Totodată, autoritatea locală de sănătate publică monitorizează zilnic starea de sănătate a lucrătorilor, iar persoanele care au avut rezultate negative ca urmare a testării inițiale au fost re-testate, fiind în așteptarea rezultatelor. Autoritățile locale continuă să asigure persoanelor infectate hrană, apă și bunuri de strictă necesitate. De asemenea, aceștia beneficiază de tratament medical și servicii de traducere/interpretare.

Anglia: Numărul cazurilor de COVID-19 de la ferma unde lucrează români a ajuns la 120

MAE precizează, de asemenea, că la data de 20 iulie a.c., un lucrător român din cadrul fermei a sesizat Ambasada României la Londra, solicitând sprijin în relația cu angajatorul, respectiv facilitarea obținerii unor informații privind reluarea activității în condiții de siguranță sanitară, după finalizarea perioadei de autoizolare, precum și drepturile financiare de care poate beneficia în această perioadă.


Cetățeanul român, care nu a dorit să își comunice datele de identitate în relația cu ambasada, a fost informat cu privire la instituțiile competente în materia drepturilor de muncă și de securitate sanitară.

Ambasada României la Londra continuă dialogul cu autoritățile locale și acordă asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile britanice în contextul pandemiei de COVID-19.”

Alarmă în Germania, 19 căpșunari români infectați la o fermă din Swisttal. «Au adus virusul cu mașina din România», susține șeful biroului de sănătate districtual

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra: Cercetătorii au identificat șase forme de bază ale bolii cauzate de coronavirus

Acord istoric al țărilor UE. S-a semnat planul de redresare economică post-pandemie! România a obținut 79,9 miliarde de euro