Ambasada României a premiat talentele românești din UKRomânii care fac performanță în Marea Britanie au primit sâmbătă, din partea ambasadorului României la Londra, Ion Jinga, în cadrul celei de a patra Conferințe a studenților din Marea Britanie, distincția Diploma Ambasadorului.

La evenimentul organizat sub patronajul Ambasadei României la Londra, al Camerei de Comerţ Britanică-Română şi al Fundaţiei Raţiu, au participat peste 200 de studenţi, cercetători şi profesori români din cele mai importante centre universitare din Marea Britanie.

Diplomele au fost acordate conform votului Comitetului de organizare, pe baza propunerilor transmise de studenţi, profesori şi cercetători. Astfel, ”Diploma pentru Studenţi” a revenit Anei Becheru, masterand la Universitatea Kent şi coordonator al filialei britanice a LSRS, şi lui Victor Roman, masterand la Universitatea Manchester.

Diploma pentru Profesori” a fost acordată Dr Marius Turda, specialist în istorie şi director al Institutului Cantemir din cadrul Universităţii Oxford.

Diploma pentru Promovarea Imaginii României” a revenit pianistei Diana Ionescu şi violonistului Vlad Maistorovici.

Premiul special pentru promovarea comunităţii româneşti de afaceri in Marea Britanie şi pentru responsabilitate socială corporatistă” a fost acordat domnului Florian Moldoveanu, preşedinte fondator al Companiei PILON.

Conferința a avut ca temă centrală „Cum să reuşeşti – o abordare pragmatică” şi a fost structurat în două părţi: o sesiune plenară şi una de dezbateri în grupuri de lucru. La conferință au participat și patru invitaţi speciali: Keith Vaz, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Interne din Camera Comunelor (parlamentul britanic), Nick Anstee, fost Lord Primar al City-ului londonez şi important om de afaceri, Prof Robin Baker, Rector al Universităţii Canterbury Christ Church şi Prof Stephen Hillier, Prorector al Universităţii Edinburgh.

Ediţia din anul 2012 a Conferinţei Studenţilor, Profesorilor şi Cercetătorilor Români din Marea Britanie va fi găzduită de Universitatea Edinburgh.

Citește pe aceeași temă și: Drumul spre o carieră de succes începe de la Conferinţa studenţilor din UK

Keith Vaz: Anglia apreciază talentul românesc

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

UK: Parlamentul a votat pentru rămânerea în UE

Povestea românului care îi îngroapă pe englezi