Ambasadorul Mihalache și-a luat pisică. Reacții: „Pune mâna pe muncă! Lasă prostiile!” Mihalache: „Fac fix ce vreau eu…”

Cât de neinspirat trebuie să fii ca după ce te-a văzut tot Universul cum sforăiai la o întâlnire oficială și apoi cum fumai ca un birjar în clădirea Institutului Cultural Român (ca să nu mai pun că o sursă mi-a spus că fumezi vicios și la biroul din ambasadă) să dai sfară în țară că ai luat o pisică la ambasadă?

Ambasadorul Dan Mihalache copiază Downing Street și adoptă un motan maidanez pătat, pe care l-a numit Ferdinand (poate că Werner era mai inspirat) și despre care scrie pe PAGINA SA OFICIALĂ de Facebook că „este foarte popular, a reusit ca in scurt timp sa fie mai important ca mine in ambasada”. Nici nu era greu să fie cineva mai important decât Mihalache în ambasadă, ar spune oamenii răi. Dar, la o asemenea constatare, replica vine de la sine.

Iată însă tot mesajul, „de o mare importanță” pentru cetățenii români umiliți pe la cozile de la Consulatul din Londra, așa cum a fost postat pe pagina de Facebook a ambasadorului Mihalache:

„Pisoiul numit Ferdinand este oficial Chief Mouser al Ambasadei Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. El a fost preluat, dupa toate regulile, de la Battersea Dogs and Cats Home. Este un pisic sociabil si frumusel. Blanita lui e inca in suferinta pentru ca niste copii rai l-au chinuit pe o strada. Ferdinand este foarte popular, a reusit ca in scurt timp sa fie mai important ca mine in ambasada… Pe langa atributiile interne pe care le are ca Chief Mouser (adica soareci), Ferdinand va avea si misiuni importante de dialog politic: trebuie sa se vada cu Larry, the chief mouser of Downing Street 10 si cu Palmerstone, pisicul omolog de la Foreign Office…”Câțiva cetățeni nu s-au lăsat păcăliți de activitățile „umanitare” ale lui Dan Mihalache:

Servatiu Tancau – Fantastica activitatea dvs. de ambasador! In mod cert romanii din UK vor simti beneficiile acestui efort. O pisica in ambasada lipsea, in rest, le.ati rezolvat pe toate. Pune mana pe munca, ca de aia esti acolo! Lasa prostiile!

Raluca Andrei – Woow! S-au rezolvat toate problemele romanilor care locuiesc sau muncesc in Marea Britanie?

Tichi Bajan – Trage mita de coada.

Marian Nencescu – Penibile preocupari pentru un oficial platit de stat Daca atat aveti de comunicat natiunii mai bine va intoarceti acasa cu tot cu pisic

Tako Coco Costea – Trebuia un lingau sa copie niste obiceiuri britanice. Despre atitudinea ceausista a ambasadelor, nici o schimbare nici in actualul mandat. Doar creste dispretul.

George Tudor – Asta chiar ar fi o soluție: să iei un ambasador de la adăpostul pentru ambasadori, din UK, și să se-ntîlnească el cu oficialitățile de-acolo.

Sorin Cristea – Nu ați înțeles nimic. Omul v-a arătat că e și treaz. Ce face cu timpul nostru și banii romanilor e alta problemă. Acum poate dormi liniștit împreună cu pisica.

Cristian Antonescu – sa vezi acuma somnul dracu’!

Prietenii liberali i-au sărit în ajutor. Senatoarea PNL Mariana Câmpeanu: „Hai ca o luati razna. Nici un gest obisnuit si uman nu mai este un gest normal. Si pe acesta il criticati.” Apoi, Mihai Voicu, candidatul PNL pentru Diaspora la Camera Deputaților: „Mi-ar fi plăcut sa îl întâlnesc atunci când am fost la ambasada acum câteva săptămâni. Next Time!”

Unul dintre cei care a comentat, Răzvan Pascu, l-a criticat pe Mihalache pentru că a promovat cu bani postarea: „de ce este această postare sponsorizată (sponsored story)? Înțeleg beneficiile de imagine ale unei astfel de acțiuni, dar de ce să investiți bani (publici) în promovarea unei glumițe? Nu mai bine promovați numărul de secții de votare din UK sau ceva folositor?”

Răspunsul a fost unul în tonul celor cu care ne-am obișnuit deja din partea lui Mihalache: „Dan Mihalache – @Razvan Pascu. Nu sunt bani publici ci banii mei privati…Cu care fac fix ce doresc eu...”

 

Fix ce dorește el poate să facă, însă și banii aceia privați îi are tot de la statul român, din bugetul public din care se plătesc salariile de ambasadori. Iar dacă tot vrea să îi copieze pe conducătorii britanici și duce lipsă de inspirație, îi recomandăm lui Mihalache cartea în care este descrisă relația destul de apropiată dintre fostul premier David Cameron și un porc.

Mircea Maer

Ziarul Românesc, interzis în Ambasada României la Londra! Mihalache instituie dictatura

Rareș Bogdan reacționează la „drăcuiala” lui Dan Mihalache: „Nici măcar în glumă nu a fost o asemenea exprimare”

Audio – Ambasadorul Mihalache, limbaj de cartier: „Du-te dracu, de unde știi tu că-s umiliți (românii din Marea Britanie – n.red.)?

«Demisia lui Dan Mihalache din funcţia de ambasador la Londra ar fi un act de normalitate»

Libertatea de expresie se oprește la ușa ambasadei. Mihalache: „Sunt unii (jurnaliști – n. red) care la întâlnirile cu mine nu vor mai fi invitați”

Ambasada României la Londra, clubul fumătorilor. Ambasadorul Mihalache: „Mai filmați? Că vreau să îmi aprind o țigară!”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Partidul Românilor de Pretutindeni, pepinieră de naționaliști. A fost asimilat de PRU. Tătaru: „Suntem un partid de patrioți”

România, prezentată investitorilor britanici: Căruțe pe șosele și hoți care se îmbracă în polițiști