Menu
in

Amenințare cu bombă într-un avion Ryanair. Aterizare de urgență pe Aeroportul Stansted

Doi bărbați au fost arestați după ce un zbor Ryanair a fost forțat să efectueze o aterizare de urgență din cauza unei amenințări cu bombă, scrie The Independent.

Într-una dintre toaletele avionului Cracovia-Dublin a fost găsită o notiță care pretindea că la bord se află doi atentatori, astfel încât zborul a fost deviat spre aeroportul Stansted, luni seara, 13 iulie.

Două avioane Typhoon au fost trimise de la RAF Coningsby în Lincolnshire, pentru a intercepta avionul, după ce căpitanul a alertat autoritățile britanice, a confirmat Ministerul Apărării.

„Căpitanul a urmat procedura, avertizând autoritățile britanice și s-a abătut la cel mai apropiat aeroport (Stansted), unde avionul a aterizat în mod normal, dar a fost tras într-o zonă îndepărtată, unde pasagerii au debarcat în siguranță”, a spus un purtător de cuvânt al Ryanair.

Londra, sub amenințare. Trei pachete cu bombe, trimise din Republica Irlanda în zone sensibile ale orașului

Poliția Essex a declarat că avionul a fost deviat din cauza unor „rapoarte cu privire la o alertă de securitate”, dar nu s-a găsit nimic suspect la bord.

Cu toate acestea, doi bărbați aflați la bord, au fost luați în arest, a confirmat poliția.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat: „Un zbor de la Cracovia la Dublin a fost deviat către Aeroportul Stansted, în jurul orei 18.40, luni 13 iulie, din cauza unei alerte de securitate. În urma investigațiilor din avion, am putut stabili că nu există nimic suspect la bord. Doi bărbați – în vârstă de 47 și 26 de ani – au fost arestați sub suspiciunea că ar fi amenințat să pună în pericol o aeronavă și sunt în prezent în arest.”

Pasagerii debarcați în siguranță la Stansted, iar un purtător de cuvânt al Ryanair a declarat că „au fost verificați de poliția britanică, care va decide când vor putea călători mai departe la Dublin cu o aeronavă de rezervă”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version