in

Ancheta morții unei românce la Maternitatea din Basildon. Soțul Gabrielei: „Nu i-au fost administrate componentele sanguine care i-ar fi putut salva viața”

Gabriela Pintilie

Moartea unei mame în urma unor „erori” după o naștere prin cezariană a fost “devastatoare”, a spus soțul ei.

Gabriela Pintilie, în vârstă de 36 de ani, a pierdut șase litri de sânge după ce a născut la Spitalul Universitar Basildon, în februarie 2019.

Mama, de origine română, din Grays, Essex, a murit după ce nu i s-au dat toate produsele de sânge de care avea nevoie pentru o transfuzie, a relevat ancheta.

Fiica ei, Stefania, s-a născut sănătoasă și a supraviețuit.

„Faptul că am pierdut-o pe Gabriela într-un moment care ar fi trebuit să fie unul dintre cele mai frumoase momente din viața noastră a fost devastator pentru noi ca și familie, dar a vedea numeroasele erori făcute înainte de moartea ei, incluzând faptul că nu i-au fost administrate componentele sanguine adecvate care i-ar fi putut salva viața, este extrem de dificil pentru noi. Am avut încredere că medicii și asistentele vor avea grijă de Gabriela și le sunt recunoscător doctorilor care au încercat să facă acest lucru, însă ceilalți doctori ne-au dezamăgit și m-au lăsat fără soția pe care o iubeam încă din copilărie; iar pe copii i-au lăsat fără mama lor devotată. Tragedia este că Ștefania nu își va cunoaște niciodată mama din cauza greșelilor altora. Ultimele ei cuvinte pentru mine au fost «Uite ce fiică frumoasă avem»,” a declarat soțul Gabrielei, Ionel Pintilie, la finalul audierilor.

Stephanie Prior, partener și șef al Departamentului neglijență clinică la Osborne Law care reprezintă familia Pintlie, a declarat: „Este unul dintre cele mai șocante cazuri pe care le-am văzut în cariera mea de avocat. Ca personalul medical să aibă componente sangvine de care era nevoie pentru salvarea vieții Gabrielei și să nu i le administreze în timp ce ea sângera de moarte în fața lor, este dincolo de orice înțelegere. Maternitatea de la Spitalul Basildon a ajuns la limita problemelor, dar acesta nu a fost primul incident în care oamenii și-au pierdut viețile acolo. Într-adevăr, unitatea a fost descrisă de Comisia de calitate a îngrijirilor ca fiind una care necesită îmbunătățiri. Însă, din probele pe care le-am auzit la această anchetă, aș argumenta că aceasta este o uriașă subestimare. Este crucial ca spitalul să își recunoască deficiențele cronice și să abordeze aceste probleme pentru a se asigura că alte mame sau bebeluși nu își vor pierde viața.”

Ștefania a fost asistată de Maria Tiron, avocat de limbă română al Osborne Law care a avut o legătură strânsă cu Ionel și familia sa.

Familia așteaptă acum constatările legistului ce vor fi predate vineri, 17 ianuarie, la ora 15:00.

Firma „Osbornes Law” reprezintă familia Gabrielei Pintilie: „Familia este devastată și cere răspunsuri”
31 ianuarie, data limită pentru plata impozitelor în Marea Britanie. Ce sancțiuni veți primi dacă nu vă depuneți declarațiile la HMRC la timp

Zarurile au fost aruncate. Acordul Brexit a trecut de Parlamentul Britanic. 31 ianuarie, ultima zi în UE