in

Anglia: Cuplu de români, furturi de 200.000 de lire sterline de la Amazon. Scoteau bunurile din depozit și le vindeau on-line la preț redus

Un cuplu de români a fost găsit vinovat pentru furturi de aproximativ 200.000 de lire sterline dintr-un depozit Amazon, în mai multe luni, ambii fiind angajați ai companiei.

Potrivit poliției, cei doi români câștigau, în medie, 10.000 de lire sterline pe lună din vânzarea la preț redus a produselor furate.

„Afacerea” celor doi s-a stricat în momentul în care Lucian Leonte, de 37 de ani, și-a turnat partenera, pe Maria Stricescu, în vârstă de 51 de ani, la poliție, după ce aceasta s-a despărțit de el, scrie Leicester Mercury.

Pe 29 ianuarie, bărbatul a sunat la poliție și a denunțat-o pe fosta sa parteneră, aceasta fiind prinsă chiar în momentul în care se urca în mașină pentru a fugi în România.

Apoi, polițiștii au confiscat toată marfa Amazon găsită în locuința celor doi și în autoturismele lor.

„Inculpații erau parteneri și ambii lucrau la depozitul Amazon din East Midlands Airport, în Kegworth, Leicestershsire”, a spus procurorul în fața instanței.


Stricescu era angajată ca „picker”, adică persoana care selectează articolele comandate de clienți din rafturile depozitului, pentru a fi expediate.

Leonte era ambalator, acesta fiind și cel care vindea bunurile furate, cărora le făcea publicitate online, la prețuri mai mici cu 40-60%.

Derbyshire: Cuplu de români sustrage marfă de 100.000 de lire sterline de la Amazon. Femeia a izbucnit în plâns la judecată

„În ceea ce privește fiecare articol vândut, fiecare vânzare era un profit. Sistemul le-a permis să-și înșele angajatorul care era anunțat, în fals, că articolele selectate și ambalate fuseseră trimise clienților”, a mai precizat anchetatorul.

Ofițerii au găsit încă 215 articole furate în portbagajul mașinii lui Stricescu, care era de asemenea cumpărată cu o parte din banii obținuți prin furt.

„În casă se aflau o grămadă de articole furate de la Amazon, inclusiv articole electrice, camere, ceasuri și produse de înfrumusețare – în sumă de peste 50.000 de lire sterline”, a mai declarat procurorul.

Leonte a apărut în instanță printr-un link video live din închisoare, iar Stricescu a stat în doc, uneori plângând și plângând puternic.

Ambii români au pledat vinovat pentru fraudpă prin abuz de poziție și retragerea bunurilor furate din Anglia, prin transferul a mii de lire sterline într- un cont bancar din România, în perioada 30 iunie 2019 – 29 ianuarie 2021.

Niciunul dintre ei nu a avut condamnări anterioare.

Procurorul a mai declarat că în timpul anchetei inculpații au dat vina unul pe celălalt.

Relația celor doi începuse în România, în 2017, venind în Marea Britanie „pentru o viață mai bună”, în noiembrie 2018.

Stricescu și Leonte au primit fiecare câte doi ani și șapte luni de închisoare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

Anglia: Băut și fără permis, un român s-a urcat la volan pentru a-și duce prietenii acasă

Proxenet român periculos, condamnat. Organizase o rețea de trafic cu carne vie în Scoția. Femeile erau aduse din zone sărace ale României