in

Anglia. O româncă de 36 de ani a murit la câteva ore după ce a născut. Ancheta: „Nu a primit tot sângele de care avea nevoie”


O româncă a suferit o hemoragie masivă și a murit la câteva ore de la naștere, în februarie anul trecut, la Spitalul Basildon.

Gabriela Pintilie, de 36 de ani, a pierdut șase litri de sânge, după ce a adus pe lume o fetiță prin cezariană.

Potrivit audierilor din cadrul investigației, mama a sângerat câteva ore, după ce doctorii nu au realizat cât sânge și produse pentru coagularea sângelui au la dispoziție.

Doamna Pintilie, din Grays, trebuia să nască al doilea copil, prin cezariană, pe 28 februarie, însă a ajuns la maternitate cu câteva zile mai devreme, după ce i s-a rupt apa.

Medicii au decis să încerce o naștere vaginală indusă, însă când aceasta nu a avut succes i-au făcut cezariană, seara următoare.

Bebelușul s-a născut sănătos pe 26 februarie, la ora 21.34.

Femeia, a murit șapte ore mai târziu, în dimineața zilei de 27 februarie.

Dr. Malcolm Griffiths, un medic ginecolog consultant care nu este afiliat la Spitalul Basildon, adus în calitate de martor expert, a declarat la Essex Coroners Court din Chelmsford că doamna Pintilie a pierdut 600 ml sânge – o cantitate obișnuită pentru o operație prin cezariană – până la ora 22:00, însă o jumătate de oră mai târziu, ea a mai pierdut doi litri.

Au fost solicitate produse de coagulare și s-au administrat doamnei Pintilie două unități de sânge universal O negativ și șase unități de sânge potrivite pentru ea.

Niciunul dintre produsele de coagulare nu a fost administrat.

„Gabriela nu a primit tot sângele de care avea nevoie și niciun produs de coagulare”, a spus medicul.

Ancheta continuă.

Londra: Bebeluș mort la câteva zile de la naștere. Spitalul unde s-a născut este sub investigație
Cambridge. Român beat și fără permis intră într-o casă după ce conduce pe contrasens

The Guardian: România, între destinaţiile de vacanţă în 2020. «Nu este nevoie să vă deplasaţi până în sudul Africii pentru a face safari»