in

Anglia: Tâlhărește un pensionar de 87 de ani, în High Wycombe, apoi încearcă să fugă în România. „Aveam datorii la traficanții de heroină”

Doi români, soț și soție, au fost prinși în timp ce încercau să fugă din Marea Britanie, după ce bărbatul atacase un pensionar de 87 de ani și îl deposedase de câteva mii de lire sterline.

Cei doi îl văzuseră pe bărbat când retrăsese 7.000 de lire sterline de la bancă, pentru a-i da nepoatei sale, scrie bucksfreepress.co.uk.

La scurt timp cuplul a fost localizat la Dover, unde se pregăteau să fugă în România.

Victima a declarat în instanță că după jaf i-a fost afectată memoria, a intrat în depresie și era prea înspăimântat să mai călătorească, chiar și în apropierea casei.

Ionuț și Cornelia Bocioroaga au intrat în bancă în spatele pensionarului, pe 31 mai anul trecut, au spus procurorii.

Filmările de pe camerele de supraveghere l-au surprins pe Ionuț Bocioroaga, în vârstă de 38 de ani, urmărindu-și victima, după ce aceasta retrăsese banii și îi pusese într-un plic, pe care l-a pun în geanta de cumpărături.

Au tâlhărit peste o sută de turişti şi au trimis în ţară 250.000 de euro

Românul l-a pus la pământ pe pensionar, în timp ce încerca să îi smulgă geanta. În cele din urmă a reușit să smulgă geanta, iar în urma luptei, pensionarul s-a ales cu vânătăi pe față și cu un ochi umflat.

Ajunsă la spital, victima a fost diagnosticată cu o fractură de arcadă care a necesitat o operație.

Bocioroagă era deja căutat pentru un mandat european de arestare pentru conducere fără asigurare.

Pensionarul a declarat că a intrat în depresie de când a avut loc incidentul și că nu își mai aduce aminte exact ce s-a întâmplat pe 31 mai. El a mai spus că nu a mai putut să iasă în oraș și i-a trebuit o săptămână ca să meargă peste drum să își cumpere un ziar.

Poliția l-a arestat pe Ionuț Bocioroagă, iar soția sa a fost găsită pe 3 iunie, la Dover, într-o mașină alături de soacra sa. Asupra lor s-au găsit 1750 de lire sterline și 68 de articole de îmbrăcăminte cel mai probabil furate, întrucât mai aveau pe ele etichetele de securitate.

Avocatul românului a spus că acesta este dependent de heroină și avea 4.000 de lire sterline datorie la traficanți, fiind amenințat de aceștia care îi luaseră și cartea de identitate.

Avocatul Corneliei Bocioroagă a spus că acesta nu a avut niciun rol în jaful asupra pensionarului și că nu mai avea o relație cu soțul său.

Femeia a fost supusă unui ordin comunitar timp de 12 luni, și 15 zile de muncă în folosul comunității.

În schimb, Ionuț Bocioroagă a fost condamnat pentru tâlhărie, la 5 ani de închisoare și la plata a 1.750 de lire sterline către victimă.

O româncă de 19 ani l-a tâlhărit și rănit pe Álvarez del Manzano, fostul primar al Madridului
Londra: Moarte misterioasă la un hotel din Greenwich. O femeie a fost înjunghiată, iar un bărbat a căzut în gol

Transporta un BMW din Anglia în România. Polițiștii din Germania au luat măsuri când au văzut platforma românului