in

Asistent medical român, condamnat pentru agresiune sexuală și hărțuire. A fugit în România
Un asistent medical român a fost condamnat în Marea Britanie pentru atac sexual și hărțuire și a fugit în România. În cazul în care se va întoarce în Regatul Unit, el va fi arestat pe loc, scrie Devon Live.

Marian Naziru s-a întors în România în timpul procesului. Conduita sa a fost recent subiectul unei audieri a Consiliului Asistenților și Moașelor Medicale din Londra (NMC).

Invitat la audieri, el a răspuns printr-un e-mail că nu poate participa din cauză că nu are bani să ajungă în Anglia și că nu este vinovat de acuzațiile ce i-au fost aduse.

Îmi doresc să fiu asistent în Anglia, vă rog să mă credeți, sunt nevinovat”, a scris românul.

Naziru a fost găsit vinovat de două acuzații separate de agresiune sexuală și hărțuire, la Curtea Magistraturii, la 20 septembrie 2017. El nu a participat la proces.

Acuzațiile i-au fost aduse de o colegă, asistentă medicală.

Potrivit publicației citate, Naziru a prins-o pe colega sa în bucătăria unei case, unde a sărutat-o pe buze și pe gât fără consimțământul acesteia.

„Domnul Naziru a ales să părăsească țara și să evite astfel procedurile judiciare”, se arată în raportul consiliului.

NMC a convenit că acțiunile românului încalcă codul de conduită și practică profesională.

De asemenea, s-a ținut cont de faptul că acțiunile lui Naziru nu au implicat pacienți.

Condamnările primite au fost pentru hărțuire și agresiune sexuală față de un coleg de la locul de muncă”, se mai arată în raport.

Astfel, consiliul a hotărât excluderea românului din rândul asistentelor medicale din Marea Britanie. Deocamdată, s-a hotărât o suspendare intermediară de 18 luni, timp în care se va putea face recurs. În cazul în care nu se va face recurs, ordinul provizoriu va fi înlocuit cu unul permanent.

Anglia. Asistentă medicală din România, suspendată din cauză că nu știa engleza
O româncă și partenerul ei, condamnați pentru abuzuri asupra unor muncitori români

VIDEO – Panică la bordul unui avion plin cu români. „NU avem aer, miroase a fum! Am crezut că murim!”