in

Asistentă din Marea Britanie, grav rănită în România de un șofer beat care scapă nepedepsit. După două operații, femeia a rămas cu dureri pentru tot restul vieții

Lucia Alvarez, în vârstă de 31 de ani, și partenerul ei, Bogdan Chiusdea, se aflau într-o excursie de o zi în România, când un șofer a depășit cinci mașini și s-a izbit de autoturismul în care se aflau cei doi.

Lucia, Bogdan și părinții bărbatului au rămas cu răni grave, iar tatăl său a trebuit să fie transportat la spital cu sângerări interne.

Pe lângă spatele rupt, Lucia și-a rupt și clavicula, sternul și mai multe coaste.

Femeia a avut nevoie de două intervenții chirurgicale, una la spate și alta pentru un intestin perforat.

Șoferul depășise limita de alcool necesară pentru o pedeapsă cu închisoarea în România și avea de trei ori limita admisă în Marea Britanie, însă nu a fost arestat, scrie The Mirror.

După mai bine de doi ani de la accident, el este încă de negăsit.


Importanța alegerii unui avocat competent. Despăgubire record în UK: DOUĂ MILIOANE DE LIRE pentru victima unui accident rutier

Acum, cuplul întreprinde acțiuni în justiție împotriva companiei de asigurări a șoferului, prin intermediul firmei de avocatură Osbornes Law din Londra.

Lucia, care este asistentă la spitalul Papworth din Cambridge, a spus că nu va uita niciodată prin ce a trecut. 

„Am fost aproape omorâtă și sunt norocoasă că sunt în viață. Corpul mi-a fost distrus în urma impactului și încă mai am coșmaruri despre cele întâmplate și de fiecare dată când merg într-o mașină, totul revine.”

„Nu voi uita niciodată sunetul izbiturii, din cauză că a fost la fel de tare ca o explozie. Soacra mea plângea și mă durea foarte tare. Acum am dureri tot timpul și va trebui să trăiesc cu asta pentru tot restul vieții mele”.

Lucia și Bogdan, care locuiesc la Cambridge, vizitau familia lui bărbatului, în Sibiu, și plănuiau să conducă prin Europa până în Spania.

Cuplul trebuia să plece în excursie în acea zi, dar a mers la o piscină cu părinții lui Bogdan de dimineață.

Se îndreptau spre casă când s-a produs accidentul.

Bogdan, în vârstă de 32 de ani, șofer de vehicule grele, a declarat: „Conduceam când am văzut o mașină în față care depășea alte cinci și se afla pe marginea benzii noastre. Am tras cât am putut de volan și am ajuns aproape în șanțul de la marginea drumului, dar el s-a izbit direct în noi. Mi s-a părut că încearcă să ne lovească în mod intenționat. Nu puteam înțelege de ce ar fi făcut asta și apoi în clipa următoare a fost iadul pe pământ”.

Beat și cu permis provizoriu de Marea Britanie provoacă un accident rutier pe A2, în România

Bogdan a spus că a fost „cel mai norocos”, întrucât a scăpat de accident doar cu un picior rupt.

„Tatăl meu ne spunea să nu-l mutăm, fiind rănit grav și un elicopter a venit să-l transporte la spital”, a continuat el.

„Prietena și mama plângeau și, în timp ce încercam să ajut pe toată lumea, nu știam ce să fac și mă simțeam neputincios. M-am speriat foarte tare că îmi voi pierde familia. A fost cel mai rău moment din viața mea”, a continuat bărbatul.

Lucia și Bogdan au fost transferați la spitalul din Brașov, înainte ca femeia să fie mutată la spitalul Cluj-Napoca pentru o intervenție chirurgicală la spate. Tatăl lui Bogdan suferise sângerări interne, dar medicii au reușit să le oprească la timp și i-au salvat viața.

Bogdan, care locuiește în Marea Britanie de cinci ani, a adăugat: „Poliția nu i-a spus șoferului nici măcar că nu i se permite să părăsească spitalul. Nu a fost nevoie să fugă de poliție, a plecat literalmente. Mă supără acest lucru întrucât întreaga mea familie aproape a murit și el pleacă liber.”

Lucia este, de asemenea, supărată că șoferul a reușit să scape.

„Este ca o glumă proastă că l-au lăsat să plece. Suntem cetățeni care respectă legea, care au încercat să facă ceea ce trebuie și apoi cineva a venit și ne-a distrus viața și e lăsat să plece”, a spus ea.

Magdalena Knez, avocat specialist pentru vătămări corporale la Osbornes Law, a declarat că lucrează acum la „asigurarea unei aparențe de justiție prin acțiuni în justiție în instanțele civile”.

„Clienții mei sunt furioși că nu au primit niciun fel de dreptate pentru trauma prin care au trecut din cauza unui șofer beat”, a spus ea.

„Viața lor a fost profund afectată de incident și nu va mai fi niciodată la fel”, a continuat avocata.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Ministrul britanic al Sănătății anunță că Londra intră în faza a doua a restricțiilor. Ce alte zone din Anglia vor fi în „lockdown” de sâmbătă

Marea Britanie. Se are în vedere un „lockdown” total de două săptămâni. Specialiștii: „Ar reduce la jumătate numărul deceselor de COVID-19”

Marea Britanie. Se are în vedere un „lockdown” total de două săptămâni. Specialiștii: „Ar reduce la jumătate numărul deceselor de COVID-19”