in

Asistentă NHS acuzată de uciderea a 8 bebeluși. Cazul care a șocat Marea Britanie

O asistentă care a lucrat în cadrul Serviciului Național de Sănătate (NHS) în perioada 2015-2016 este acuzată de uciderea a opt bebeluși și de tentativă de omor asupra altor 10, totul în decursul unui an de muncă.

Lucy Letby, în vârstă de 31 de ani, a apărut luni dimineață în fața Curții din Manchester prin intermediul unei platforme de streaming video de la Închisoarea Peterborough, potrivit The Independent.

Asistenta a fost arestată de două ori, în 2018 și 2019, ca parte a unei investigații a poliției asupra spitalului, care a început în 2017. Femeia este acuzată de uciderea a cinci băieți și trei fete la unitatea neonatală de la spitalul Countess of Chester.

Toți bebelușii au murit între iunie 2015 și iunie 2016. De asemenea, femeia a fost acuzată și de 10 tentative de crimă în aceeași perioadă de timp, potrivit Observator News.

O dată provizorie de începere a procesului a fost stabilită în ianuarie 2022, dar aceasta ar putea fi din nou amânată din cauza complexității cazului, deși judecătorul a spus nu ar dori să renunțe la data actuală în cazul în care niciuna din părți nu va avea nimic de adăugat.

Caz ȘOCANT în Anglia: Asistentă acuzată că a ucis 8 bebeluși și a încercat să omoare alți 10

De altfel judecătorul a mai spus că, în cazul unui proces, dacă Letby ar pleda nevinovată în fața acuzațiilor, ar putea exista posibilitatea ca familiile victimelor să poată urmări desfășurarea unui întreg proces desfășurat online, de la distanta. Astfel, ele nu vor mai fi nevoite să se deplaseze la Manchester Crown Court, acolo unde va avea loc procesul împotriva asistentei.

Dar potrivit lui ar fi de preferat ca asistenta să își declare vinovăția „în viitorul relativ apropiat”, spunând că „nu putem permite ca acea etapă importantă să se întindă la nesfârșit”.   

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șoc la un club de fotbal din Anglia. Un băiat de 9 ani, ucis de trăsnet pe terenul de joc

Gata cu frigul în Londra. Temperaturi de vară săptămâna viitoare