Atac TERORIST în catedrala Notre Dame din Nisa, trei morți: două victime au fost decapitate

Un atac cu cuțitul a avut loc în această dimineață, în jurul orei 9 dimineața, în Catedrala Notre Dame din centrul orașului Nisa, pe Avenue Jean-Medecin, anunță Nice Matin.

Potrivit unor surse din poliție, sunt trei persoane ucise, dintre care două decapitate. De asemenea, numeroase persoane au fost rănite. Atacul a avut loc în timp ce se desfășura slujba. Atacatorul a strigat Allahu Akhbar în timp ce decapita victimele.

Ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, a declarat că poliția desfășoară o operațiune de securitate, iar imaginile arată zona încercuită. Unii martori vorbesc despre un raid al poliției care ar fi tras focuri de armă în interiorul bisericii.

Potrivit lui Cristian Estrosi, primarul orașului, este vorba de un atac terorist. Un bărbat a fost arestat. Teroristul a fost rănit și reținut de poliție la scurt timp, la ora 9.10, iar acum este internat în spital. Conform primelor indicații ar fi acționat singur. Dar televiziunea franceză vorbește este despre un al doilea om în fugă.

Primul ministru Jean Castex, aflat la Adunarea Națională pentru a explica detaliile noii închideri, a părăsit în grabă sala pentru a se alătura celulei de criză organizată de ministrul de interne, Gérald Darmanin.


Prima care a reacționat a fost Marine Le Pen: „Trebuie să încetăm lupta doar împotriva terorismului, dar să ne întoarcem și împotriva ideologiei care îl înarmează, și anume Islamului. Cu siguranță există o legătură cu amenințările primite din străinătate, dar nu am acționat niciodată diplomatic, de exemplu contestând prezența Turciei în NATO sau întrebându-ne despre legăturile noastre cu Qatar, care finanțează și susțin această ideologie „.

Atacul vine în timp ce Franța este încă șocată de decapitarea lui Samuel Paty, profesorul ucis pentru că le-a arătat elevilor caricaturile publicației Charlie Hebdo care îl înfățișează pe profetul Mahomed. Mai mult, tensiunea a crescut în ultimele ore după publicarea de către Charlie Hebdo a unor noi caricaturi împotriva președintelui turc Erdogan și după declarațiile președintelui francez Emmanuel Macron.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dublin: Acordul post-Brexit dintre Marea Britanie și UE ar putea fi gata în două săptămâni

Predicții de coșmar pentru valul doi, în Marea Britanie. Cel mai rău scenariu: 85.000 de morți până în primăvară