in

Atacatorul din Vitan căutat pentru o tentativă de asasinat în Canary Warf

Poliţia britanică îl caută pe asasinul moldovean Vitalie Proca, pentru o tentativă de asasinat într-unul dintre cele mai importante districte financiare ale Londrei, Canary Warf. Victima sa, un bancher rus, acuză un pact între Bucureşti şi Moscova, pentru ca basarabeanul să nu fie extrădat în Marea Britanie.

Cunoscut în România pentru atacul eşuat din cartierul Vitan, mercenarul moldovean este dorit acum de Scotland Yard, pentru a fi interogat în legătură cu un atac din capitala britanică, potrivit Evening Standard. Detectivii investighează tentativa de asasinare a unui bogat bancher rus din Canary Warf, Gherman Gorbuntov. Poliţia îl caută pe Proca, după ce acesta a fost extrădat din Rusia în România, ca urmare a unui atac produs în cartierul bucureştean Vitan.

Atacul armat din Londra a avut loc în martie 2012, lângă locuinţa din Docklands a bancherului rus, care a scăpat ca prin minune cu viaţa, după ce a fost împuşcat de şase ori cu un pistol semiautomat Makarov. Gorbuntov şi avocatul său rus spun însă că există un pact între Moscova şi Bucureşti astfel încât suspectul să nu fie interogat de poliţia britanică.

“Ştiu că Rusia a permis extrădarea sa în România cu o condiţie specială: să nu fie atins de poliţia engleză. Înseamnă că nu va fi niciodată chestionat cu privire la cazul meu. Sunt absolut sigur de această informaţie. Am citit acest lucru într-o scrisoare din partea poliţiei romane către poliţia britanică. Astfel, autorităţile ruse au spus-o clar celor romane: acest suspect nu poate fi interogat în Anglia”, susţine Gorbuntov.

Bancherul a legat atentatul la adresa sa de o dispută financiară, pretinzând că a fost comandat de fost parteneri de afaceri cu legături apropiate cu personaje importante din anturajul preşedintelui rus Vladimir Putin.

Vitalie Proca a fost extrădat în România, în luna noiembrie 2013, potrivit ziare.com. Extrădarea sa este prima pe care autorităţile din Rusia, care l-au prins pe moldovean la Moscova în februarie 2013, o fac în ţara noastră. În luna noiembrie a anului 2012, moldoveanul a încercat să-l omoare la pe Puiu Mironescu, la comanda fraţilor Bogdan şi Răzvan Mararu, doi intelopi din Piatră Neamţ.

Pentru comiterea atacului asupra lui Puiu Mironescu, mercenarul basarabean a venit la Bucureşti şi a pornit pe urmele victimei sale, în baza datelor şi fotografiilor pe care le avea de la cei care l-au plătit să ucidă la comandă, doar că a greşit ţinta.

Moldoveanul aşteaptă procesul în România, iar orice extrădare a sa în Marea Britanie va depinde de rezultatul acestuia. În schimb, Ministerul român al Justiţiei a refuzat să răspundă dacă le-au dat sau le vor da acces la suspect colegilor britanici.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Declaraţie bombă a ministrului Cristian David: «Ne pregătim să introducem VOTUL ELECTRONIC în diaspora”

70 de posturi de asistente medicale în Marea Britanie