in

VIDEO – Atacatorul sinucigaș din Liverpool avea de gând să se detoneze în mulțimea de la Ziua Comemorării

atacatorul sinucigaș

Un șofer de taxi este salutat ca un erou în Marea Britanie, după ce se presupune că l-a încuiat pe atacatorul sinucigaș în mașina sa, autovehiculul explodând în fața unui spital din Liverpool.

Șoferul David Perry, ar fi salvat astfel zeci de oameni, care participau, la ora 11:00, la ceremonia din Duminica Comemorării, omagiu adus soldaților britanici căzuți în război, scrie Metro.

Pasagerul, singura persoană care a murit în atacul terorist, ar fi cerut să fie dus chiar la festivitatea de comemorare din Liverpool.

Perry a fost externat din spital, după ce a suferit tăieturi, vânătăi și leziuni ale timpanului.

Surse au declarat pentru MailOnline că suspectul a cerut inițial să fie dus la Catedrala Anglicană din Liverpool, unde personalul militar, veteranii și familiile celor căzuți se adunaseră pentru o slujbă comemorativă.

Atac terorist în Anglia. Un taxi a explodat în fața unui spital. Trei persoane arestate

După ce a aflat că drumurile erau blocate, atacatorul sinucigaș „i-a spus lui Perry să-l ducă în centrul orașului, după care i-a cerut să intre în fața Spitalului de Femei din Liverpool”.


„Era chiar înainte de ora 11. David a observat că bărbatul avea un fel de lanternă atașată de haine și se încurca cu ea, nu părea deloc coerent”, a declarat un prieten de-ai șoferului.

„Nu știu cum a făcut-o într-o fracțiune de secundă, dar David a sărit afară și a blocat mașina cu tipul ăsta în spate. De îndată ce a făcut-o, a explodat”, a continuat acesta.

„David este cel mai norocos om din Marea Britanie, dacă acest tip ar fi ajuns la spital, Dumnezeu știe ce s-ar fi putut întâmpla.”

Trei bărbați – în vârstă de 29, 26 și 21 de ani – au fost arestați în temeiul Legii privind terorismul, în timp ce poliția armată a percheziționat mai multe case noaptea trecută.

Se presupune că explozia a eșuat și detonatorul a explodat, dar nu și încărcătura principală.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3]

suverana marii britanii

Britanicii, din ce în ce mai îngrijorați din cauza sănătății Reginei Elisabeta II. Suverana Marii Britanii a lipsit și de la Ziua Comemorării

romanca Adrian-Murphy

Verdict final pentru românca implicată în uciderea dansatorului Adrian Murphy. Cât va sta după gratii