in

Atacul din Florida a fost revendicat de ISIS. Un extremist islamist a ucis 50 de persoane şi a rănit alte 53

Statul Islamic a revendicat atacul armat din clubul de noapte din Orlando, care a ucis 50 de persoane şi a rănit alte 53, potrivit agenţiei de ştiri Amaq, citate de Sky News.

Conform autorităţilor, grupul terorist ISIS este responsabil pentru “cel mai sângeros atac armat în masă din istoria modernă a SUA“, eclipsând masacrul din 2007 de la Virginia Tech, care a provocat moartea a 32 de oameni.

Atacatorul, un bărbat american cu descendenţă afgană, a sunat la 911 chiar înainte de atac şi a jurat credinţă faţă de ISIS, menţionând atentatele cu bombe de la Boston. O sursă autorizată a declarat pentru CNN că numele teroristului este Omar Mateen, în vârstă de 29 de ani, din Fort Pierce, Florida. Acesta a fost împuşcat şi ucis de poliţie.

Mateen a intrat în Clubul Pulse cu o mitralieră AR-15 şi un pistol, în jurul orei 2, duminică dimineaţă. A început să tragă, omorând 50 de persoane şi rănind cel puţin alte 53.

După aproximativ trei ore, poliţia a pătruns în clădire cu un vehicul blindat şi l-a ucis pe Mateen.Foto: Phelan M. EbenhackAP

“Se pare că atacatorul a fost organizat şi bine pregătit,” a declarat duminică şeful poliţiei din Orlando, John Mina. Autorităţile nu au spus că ar fi găsit un complice sau mai mulţi.

“Avem suficiente informaţii ca să putem spune că a fost un act de teroare şi de ură“, a declarat preşedintele Barack Obama într-un discurs adresat naţiunii de la Casă Albă.

Tatăl lui Mateen a declarat presei din SUA că atacul ar fi putut fi declanşat de vederea unui cuplu gay care se săruta în Miami, adăugând că nu avea “nimic de-a face cu religia”. “A văzut 2 bărbaţi care se sărutau în faţa copilului şi a soţiei lui, şi a devenit foarte furios”, a spus Mir Seddique pentru NBC News.

Foto: Joe BurbankAP

Pulse Orlando, barul unde au fost masacraţi duminică zeci de oameni, este unul dintre cele mai populare localuri de noapte ale comunităţii LGBT din partea centrală a statului Florida.

Autorităţile cred că Omar Mateen ar fi făcut parte dintr-o mişcare islamistă radicală, fiind “un terorist care avea drept ţinte persoane homosexuale”.

Sursa: Miamiherald, CNN, Sky News

Foto: Phelan M. EbenhackAP

CITITI MAI MULT:

 Scene violente la Marsilia. VIDEO cu suporterii englezi şi ruşi implicaţi în luptele sângeroase de stradă

Reprezentantul Ziarului Românesc participă la ceremonia anunțării rezultatului referendumului din 23 iunie

Daily Express: Țigările românești de contrabandă invadează Marea Britanie

Brexit-ul este CONTAGIOS! Și germanii ar vota pentru ieșirea din UE

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cornish pasty

S-a inaugurat programul AgroDiaspora pentru românii din străinatate