in

Atacul din Glasgow, într-un hotel unde erau cazați refugiați. Criminalul a fost împușcat mortal de polițiști

Un atac cu cuțitul a avut loc vineri, 26 iunie, într-un hotel din Glasgow, Scoția, care găzduiește azilanți, arată BBC. Mai multe persoane au fost înjunghiate, iar atacatorul a fost împușcat de polițiști.

Un polițist a fost înjunghiat în timpul atacului și a fost transportat la spital, cu răni grave. Zona a fost înconjurată de forțele de ordine.

„Individul care a fost împușcat de poliție a murit, iar alte șase persoane rănite se află în spital pentru îngrijiri medicale, inclusiv un ofițer de poliție, care este în stare critică, dar stabilă”, a declarat Steve Johnson, adjunctul șefului poliției.

Poliția din Glasgow a anunțat incidentul pe Twitter și spune că situația este sub control, după ce atacatorul a fost împușcat de un polițist.

Un martor, care a văzut urmarea incidentului dintr-o clădire de birouri din apropiere, a spus că patru persoane au fost luate cu ambulanțe.

Posibil atentat terorist în Glasgow. Trei morți prin înjunghiere, atacatorul a fost împușcat de polițiști

„Am văzut un bărbat întins pe pământ, de origine africană, fără pantofi pe el. Era pe pământ cu cineva care îi oferea îngrijiri – nu știu dacă era o rană cu glonț sau înjunghiere”, a declarat acesta.

Premierul Scoției, Nicola Sturgeon, cât și al cel al Marii Britanii, Boris Johnson, au transmis mesaje de susținere pentru victimele atacului.

Incidentul a avut loc la doar șase zile după ce trei bărbați au fost uciși într-un parc din Reading. Atacul de la Glasgow nu este însă cercetat ca fiind un incident terorist.

Un purtător de cuvânt al comunității kurde a spus că locatarii hotelului au protestat împotriva condițiilor din interior.

Hotelul este unul dintre cele șase din centrul orașului care au fost folosite pentru cazare a circa 300 de solicitanți de azil în timpul crizei pandemiei de coronavirus.

La momentul atacului, în hotel locuiau aproximativ 100 de azilanți.
Posibil atentat terorist în Glasgow. Trei morți prin înjunghiere, atacatorul a fost împușcat de polițiști

Român implicat în traficarea celor 39 de vietnamezi, găsiți morți într-un camion frigorific. A recunoscut