in

Atenție! Noi restricții de viteză în centrul Londrei. Primarul Khan: „Scăderea vitezei salvează vieți”

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a propus ca pe toate străzile din centrul capitalei britanice limita de viteză să scadă la 20 de mile/oră, adică aproximativ 32km/h.

Se dorește astfel ca noile limite să afecteze toate străzile din zona supusă „congestion charge”, care include Pimlico, Mayfair, Marylebone și Fitzrovia.

De asemenea, vor fi incluse în șase mile de drumuri principale precum Millbank, Albert Embankment și Victoria Embankment.Restricțiile ar putea începe din luna mai a anului viitor, iar compania Transport for London a lansat o consultare publică care a început la 5 iunie și se va termina pe 10 iulie.

4.000 de persoane sunt ucise pe străzile din Londra

Inițiativa face parte din „Planul de acțiune Zero Vision” al primarului pentru a pune capăt mortalității și accidentelor grave de pe străzile din Londra.

„În fiecare an, peste 4.000 de persoane sunt ucise sau rănite grav pe străzile din Londra. Dovezile sunt clare – scăderea vitezei pe cele mai periculoase drumuri salvează vieți”, a declarat Sadiq Khan.

„Limita de viteză de 20mph propusă pe drumurile din zona de congestie și de la Aldgate Gyratory va proteja persoanele care călătoresc cu bicicleta și alți utilizatori ai drumului în cea mai aglomerată parte a capitalei”, a continuat primarul.

Sadiq Khan anunță ziua fără mașini în Londra. Poluarea ucide zeci de mii de oameni anual în Marea Britanie
VINE VARA! Săptămâna viitoare în Londra va fi mai cald decât în Etiopia

Circula cu un autoturism căutat de autoritățile din UK, un român s-a ales cu dosar penal