O casă din centrul orașului Liverpool a fost transformată în bordel de mai mulți interlopi din Dâmbovița. Aceștia au racolat în ultimii ani cel puțin 50 de românce pe care le-au transformat în prostituate de lux.
Afacerea era una profitabilă, de ordinul sutelor de mii de lire sterline, iar banii erau investiți în autoturisme de ultima generație și imobile, potrivit ziare.com.
Cele mai multe fete au căzut în capcana rețelei prin metoda “lover boy” sau “Casanova”, s-au prostituat din dragoste pentru cei care le-au racolat. Proxeneții le mințeau că vor avea un viitor frumos împreună, dar că au nevoie de bani pentru asta, singura soluție fiind prostituția.
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au făcut 14 percheziții în Dâmbovița, iar 10 persoane au fost duse la audieri.
Autoritățile române lucrează într-o echipă comună cu ofițerii britanici din cadrul North West Regional Organised Crime Unit.
Potrivit datelor procurorilor DIICOT, tinerele care ajungeau în Liverpool erau introduse imediat pe “piața serviciilor sexuale” prin intermediul anunțurilor create și postate în mediul online pe cele mai importante site-uri dedicate, respectiv www.adultwork.uk şi www.vivastreet.uk.
Sediul central al afacerii era într-o vilă, la câteva străzi de stadionul Anfield, unde joacă echipa de fotbal Liverpool.
Femeile traficate erau preluate de la aeroport și duse la această adresă, unde erau fotografiate și li se creau profilurile pe site-ul cu servicii sexuale adultwork.com.
„S-a demonstrat că pentru mai multe profiluri diferite care ofereau servicii sexuale în diferite locuri din Marea Britanie, numărul de telefon din anunț era localizat la celula telefonică din acea vilă. Practic, această adresă funcționa ca un call center.
Ofițerii britanici au mai stabilit că cea mai utilizată adresa IP pentru a fi create profilurile femeilor era din acea casă. Ancheta a dezvăluit că activitatea de prostituție a tinerelor se realiza și prin plasarea acestora în diferite hoteluri de pe teritoriul Marii Britanii, de asemenea, tot în mod organizat, membrii grupării efectuând rezervări de camere unde acestea întrețineau relații sexuale contra-cost.
„Tinerele erau însoțite de către membrii grupării, pentru a li se asigura protecția, dar și pentru a fi supravegheate. Camerele erau închiriate pe perioade de doar 2-3 zile, pentru a se evita riscul ca personalul hotelier să denunțe activitatea”, declară sursele citate.
În paralel cu ancheta din Liverpool, membrii grupării au fost monitorizaţi în România de procurorii DIICOT.
Activitatea infracțională a fost una profitabilă, dovada fiind bunurile achiziționate de-a lungul timpului în România (imobile, autoturisme, alte proprietăți), finanțarea unor afaceri ori adoptarea unui stil de viață costisitor.