in

Au electrocutat proprietarul unui magazin de bijuterii, după care l-au strangulat. Români închiși pentru jaf violent în Barking

Doi români au fost condamnați de Curtea Coroanei din Southwark, la ani grei de închisoare pentru comiterea unui jaf violent în Barking, în urmă cu trei ani.

Cei doi, Cristi-Adi Mandi și Alin-Viorel Dimofti, ambii în vârstă de 27 de ani, s-au declarat vinovați de conspirație la jaf și au primit 12, respectiv 8 ani de închisoare.

Pe 27 decembrie 2016, în jurul orei 18.00, cei doi au intrat într-o bijuterie de pe London Road, Barking.

L-au atacat pe proprietarul magazinului cu un pistol cu șocuri electrice, după care l-au legat cu un cablu. Apoi, l-au strangulat până când victima s-a prefăcut că este moartă și i-au dat drumul.

Au golit apoi magazinul de bijuterii în valoare de 400.000 de lire sterline și au fugit cu o mașină.

Proprietarul a reușit să se elibereze și să sune în 10 minute la poliție. Polițiștii ajunși la fața locului l-au găsit plin de sânge și agitat.


Potrivit declarațiilor acestuia, cu zece zile înainte de incident, cei doi tâlhari fuseseră la magazin și se împrieteniseră cu victima.

Înaintea jafului, cei doi au așteptat ora de închidere, după care l-au sunat pe proprietar, întrebându-l dacă vrea să cumpere niște bijuterii și dacă îi primește înăuntru.

Victima l-a lăsat pe Dimofti să intre, ceea ce a fost pe punctul să îi fie fatal.

Ancheta a arătat că cei doi intraseră în Marea Britanie cu o mașină, prin Eurotunel, pe data de 9 decembrie 2016.

În februarie 2019 au fost emise mandate europene de arest pentru ambii inculpați, iar pe 14 martie Dimofti a fost arestat în Franța și extrădat. Mandi a fost arestat pe 13 martie 2019 în Italia. Singura bijuterie recuperată a fost un inel de aur.

„Suntem încântați că inculpații sunt acum în spatele gratiilor și sperăm că acest rezultat arată angajamentul nostru de a aresta persoanele periculoase de pe străzile Londrei”, a declarat polițistul care s-a ocupat de anchetă.

A violat o tânără de 18 ani în Brixton. Român condamnat la 10 ani de închisoare

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Boris Johnson va solicita o extindere a Brexit dacă nu se ajunge la un acord până pe 19 octombrie

Românii din diaspora votează deja pentru președintele României