Avertisment OMS: „Tinerii răspândesc virusul prin comportamentul lor”

Dr. Hans Kluge, directorul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a spus că creșterea numărului infecțiilor în rândul tinerilor ar putea duce la apariția unor noi vârfuri în cazurile de pe continent.

„Primim rapoarte de la tot mai multe autorități medicale cu privire la o proporție mai mare de noi infecții în rândul tinerilor”, a spus Kluge pentru BBC.

Iată câteva dintre țările europene unde au apărut cazuri printre tineri, în ultimele săptămâni:

În ultimele săptămâni, Olanda a raportat rate mai mari de infecție în rândul grupelor de vârstă mai tinere, decât grupurile cu vârstă mai înaintată.

Avertisment din partea OMS: «Focarele de COVID-19 se răspândesc precum un incendiu forestier. Guvernele să fie pregătite pentru revenirea la carantină»

În Franța, oficialii din Bretania au acuzat că vina apariției unor focare locale aparține unor persoane cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, spunând că acestea nu respectă măsurile de distanțare, la fel de strict ca altele.


„Tinerii au răspândit virusul” a declarat pentru radio France3 Anne-Briac Bili, șefa Autorității Regionale de Sănătate.

În capitala spaniolă Madrid, unde autoritățile încearcă să stopeze creșterea infecțiilor, șefa guvernului regional, Isabel Díaz Ayuso, a tras marți un semnal de alarmă cu privire la „comportamentul tinerilor”, spunând: „Sunt în pericol vecinii, dar și viitorul lor academic sau cel legat de locurile de muncă”.

ALERTĂ OMS: E o adevărată epidemie! Simptomele bolii de care suferă peste 400 de milioane de oameni

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tragedia unei familii din Anglia. Mama a murit de COVID, în timp ce familia era la înmormântarea tatălui, ucis tot de coronavirus. „Mi-am îmbrățișat sora și am început să plângem”

Anglia: Focar de infecție cu COVID-19 în Staffordshire, după ce 200 de persoane s-au înghesuit într-un pub – VEZI VIDEO