Menu

Aveți un câine? Iată de ce riscați mai mult să vă îmbolnăviți de COVID-19 decât alte persoane

Cei care dețin un câine sau mai mulți au cu 78% mai multe șanse să se infecteze cu Covid-19 – iar livrările de produse alimentare la domiciliu dublează riscul unei infecții, arată un studiu efectuat de Environmental Research.

Cercetătorii spanioli au analizat modul în care diferite comportamente modifică probabilitatea oamenilor de a se infecta cu coronavirus și au descoperit că livrările de produse și plimbatul câinilor duc la creșterea pericolului infectării.

Cercetătorii arată că câinii ar putea purta coronavirusul prin atingerea suprafețelor contaminate și îl vor răspândi sau îl vor transporta apoi în locuințele stăpânilor lor.

Cu toate acestea, deși au fost confirmate cazuri de coronavirus la pisici și câini, iar boala pare să fi venit de la lilieci, animalele nu par să se îmbolnăvească prea repede.

Oamenii de știință care au efectuat studiul susțin însă că proprietarii de câini ar trebui să fie foarte atenți la igienă în timpul și după ce și-au scos animalul în aer liber.

Studiul a fost realizat de Universitatea din Granada și Școala Andaluză de Sănătate Publică din Spania.

Efectul pandemiei în UK: Chiriile din centrele marilor orașe britanice scad cu până la 45%

Cercetătorii au efectuat un sondaj în 2.086 de persoane din Spania, dintre care aproximativ 41% erau de vârstă mijlocie, între 40 și 54 de ani.

Oamenii au fost întrebați ce au făcut în timpul pandemiei și dacă au fost infectați cu coronavirus, apoi rezultatele au fost comparate pentru a se stabili ce activități au fost cele mai riscante.

S-a descoperit că 4,7% din grup au fost infectați cu Covid la un moment dat, adică aproximativ 98 de persoane.

Activitățile care au fost legate de un risc crescut de testare pozitivă au inclus acceptarea livrărilor de la supermarket la domiciliu, ceea ce a crescut riscul cu 94% și s-a dovedit a fi mai periculos decât a merge la magazin.

De asemenea, munca la birou, în loc de acasă, a făcut ca riscul să crească cu 76%.

Însă nu există suficiente informații disponibile pentru a putea spune dacă patrupedele răspândesc virusul precum oamenii sau pur și simplu acționează ca o suprafață de pe care oamenii ar putea lua virusul.

Este chiar că este posibil ca virusul să fie răspândit prin fecale, mai spun cercetătorii spanioli.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version