in

Băiat de 9 ani moare după o operație în Anglia. Medicii au spus că are șanse, dar starea sa s-a agravat

Băiat de 9 ani moare după o operație în Anglia. Medicii au spus că are șanse, dar starea sa s-a agravat

Un băiat de numai 9 ani moare după o operație la la spitalul Great Ormond Street, unde părinților li s-a spus că are „99% șanse”.

Noah Dixey e descris de părinții săi drept un „băiat uimitor și curajos” care nu și-a lăsat niciodată starea de sănătate să-l doboare.

Noah a fost în spital toată viața și a avut nevoie de 15 tipuri de medicamente pentru a-l menține în viață, a arătat ancheta cu privire la moartea sa.

La Saint Pancras Coroner’s Court s-a spus că băiatul din Leicester a fost diagnosticat cu o boală genetică incredibil de rară, numită sindromul Alagille, la doar opt săptămâni după ce s-a născut.

Boala afectează aproximativ unul din 100.000 de copii și este incredibil de dificil de gestionat.

A supraviețuit unui număr de operații de-a lungul scurtei sale vieți, iar pe 26 octombrie 2021 – la o zi după a noua aniversare – a suferit o intervenție chirurgicală deschisă de 14 ore pentru a i se îndepărta un stent


Operația a eșuat și, în ciuda faptului că starea lui părea să se îmbunătățească la început, a murit trei zile mai târziu, scrie MyLondon.

Deși starea lui i-a afectat în principal ficatul, Noah a suferit și de complicații ale inimii, îngustarea vaselor de sânge și un anevrism pe creier.

Medic român, acuzat că a nenorocit un pacient în Scoția, după o operație la sâni. Tânără de 24 de ani: „Mi-au putrezit…”

Anterior și-a pierdut și rinichiul drept. Instanța a auzit cum familiei lui Noah i s-a spus inițial că operația avea șansă de reușită – dar când medicii au început procedura și-au dat seama că starea lui era mai rea decât credeau inițial.

Starea lui Noah s-a dovedit mai rea decât se așteptau medicii

Chirurgul de la Spitalul Great Ormond Street, a explicat că operația, care anterior a avut succes la alți aproximativ 20 de pacienți, a fost complicată din cauza stentului – care se afla în abdomenul băiatului din 2015, provocând o ruptură la una dintre artere.

El a spus: „Fiecare copil pe care l-am operat a fost un caz complex, dar diferit. Prin urmare, este greu de știut unde se află limita a ceea ce se poate și nu se poate face.”

Părinții lui Noah, Gemma și Scott, au adus un omagiu fiului lor, spunând: „Era un băiat uimitor, curajos, era cel mai bun. Nu și-a lăsat starea să-l doboare”.

Înregistrându-și concluzia, asistentul legist Richard Brittain a declarat instanței: „Noah a avut un istoric medical foarte complicat. A existat o perioadă de relativă stabilitate în urma operației sale, dar starea lui s-a deteriorat. Au existat mai multe cauze care au contribuit la moartea lui, inclusiv sindromul Alagille.”

„Voi înregistra cauza morții lui Noah ca fiind consecințele combinate ale unui diagnostic medical de fond și complicațiile care decurg dintr-un tratament chirurgical necesar”, a concluzionat acesta.


Băiat de 9 ani moare după o operație în Anglia. Medicii au spus că are șanse, dar starea sa s-a agravat

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

alegeri locale

Alegeri locale în Marea Britanie. Majoritatea candidaților români au șanse mici să fie aleși

șofer compensații

Anglia: Un șofer primește compensații de mii de lire sterline după ce șeful i-a cerut să vorbească în engleză